Mimarlık Ofisi

Pin It

Dila Gökalp

İstanbul doğumlu olan Dila Gökalp, 2006 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Şehir Bölge Planlama ve İTÜ Mimarlık bölümlerinden Birincilikle mezun oldu.

Poiltecnico di Milano Mimarlık eğitimi aldıktan sonra 2011 yılında İTÜ Mimari Tasarım Yüksek Lisans derecesini aldı. Halen İTÜ Mimari Tasarım Doktora programında "İstanbul Endüstri Mirası ve Yeniden Kullanım Olanakları" tez konusu üzerine yaptığı çalışmalarla devam etmektedir. İTÜ başta olmak üzere, birçok üniversite ve yarışmalarda jüri üyeliği, tasarım stüdyosu yürütücülüğü ve çalıştaylar yürüttü.

Gökalp, akademik başarıları yanı sıra Barcelona, Milano ve Tokyo’da ileri gelen mimarlık ofislerinde çalışarak uluslararası deneyimler edindi. Ayrıca DGA - DILA GOKALP ARCHITECTS olarak çeşitli mimari tasarım yarışmalarına katıldı ve ödüller aldı. Basılı ve dijital yayın organlarında proje ve yazıları yayınlandı. Dila Gökalp, mimari pratiğinin yanı sıra uluslararası konferans ve toplantılarda mimari tasarım alanlarındaki çalışmalarını sunmaya devam etmektedir.