Mimarlık Ofisi

Pin It

Emre Arolat

Galatasaray Lisesi’nin ardından MSGSÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1986-87 yıllarında ABD Washington D.C.’de Metcalf Mimarlık Bürosu’nda çalıştı.

1992 yılında MSGSÜ Mimarlık Fakültesi’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1987-2004 yılları arasında Şaziment ve Neşet Arolat tarafından kurulan Arolat Mimarlık Ofisi’nde çalıştı. 

2004 yılında Gonca Paşolar ile kurduğu EAA-Emre Arolat Architecture’de Ana Tasarım Sorumlusu olarak, İstanbul ve Londra’daki ofislerindeki geniş ve deneyimli kadrosu ile dünyanın farklı coğrafyalarında mimari proje üretimini sürdürmekte.

Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandığı ödüllerin yanı sıra, Aga Khan Mimarlık Ödülü, Londra Tasarım Müzesi Yılın Tasarımları Ödülü, RIBA-İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü Uluslararası Mükemmellik Ödülü, Dünya Mimarlık Festivali, Cityscape, Mipim, Ulusal Mimarlık Ödülü, Kadir Has, Sanatta Üstün Başarı Ödülü, MSGSÜ Osman Hamdi Bey Ödülü gibi ödüller kazandı.

Yale Mimarlık Okulu, Delft Berlage, MSGSÜ, YTÜ; UÜ, İKÜ ve İBÜ gibi üniversitelerde stüdyo yöneticiliği yaptı. İçlerinde Aga Khan Mimarlık Ödülleri Master Jüri Üyeliği olmak üzere pek çok jüride yer aldı. Cooper Union, Pratt Institute, Rensselaer Polytechnic Institute, Rhode Island School of Design, La Cité de l’Architecture et du Patrimoine Paris, Ahmedabad Cept University, RIBA Londra, Princeton Club, Core Club, The Architectural League of New York, Boston Society of Architecture gibi çeşitli eğitim ve kültür kurumlarında konferanslar verdi.

2013 yılında RIBA- İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü üyesi oldu. 2015’te Uluslararası Mimarlık Akademisi tarafından göstermiş olduğu üstün başarılarından ve güncel mimarinin gelişimine olan katkılarından ötürü Profesör ünvanına layık görüldü. 2016 yılında Aga Khan Mimarlık kapsamında Master jüri üyesi olarak görev yapan Arolat 2017 yılından itibaran Aga Khan Mimarlık Ödülü Yürütme Komitesi üyesidir. 2019 yılında Amerikan Mimarlar Enstitüsü tarafından, AIA Onursal Üyelik Programı kapsamında sıra dışı çalışmaları ile topluma ve mimarlık alanına uluslararası alanda yaptığı katkılardan ötürü Onursal Üye olarak seçildi.