Mimarlık Ofisi

Pin It

Oya Ökmen

1953 yılında İzmir'de doğdu. 1971 yılında İzmir Amerikan Kız Koleji'ni bitirdi. 15 sene klasik piyano eğitimi gördü. 1978 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık bölümünden mezun oldu.

1975 yılında mesleki yaşamına başladı. 1981 yılında, Birleşmiş Mimarlar'a, halen içinde bulunduğu mesleki kurguya katıldı. 1990'da Birleşmiş Mimarlar ortaklarının ayrılması ile çalışmalarını Turgut Alton Mimarlık 'ta sürdürdü.

Projelerin ortak bir ürün olarak oluşturulduğu, geliştirildiği, büronun genel çalışma ilkesi çerçevesinde; yerel ve uluslararası niteliklerde, çeşitli büyüklüklerde ve işlevlerde projeleri üstlenmiştir. Proje yöneticisi, proje mimarı, koordinatör olarak çalışmıştır. Çeşitli disiplinlerdeki, çeşitli uzmanlarla çalışma fırsatı bularak, deneyim ve birikimini zenginleştirmiştir.

20 yıldır ortağı olduğu Turgut Alton Mimarlığın, aile bağları olmaksızın üçüncü kuşağa intikal etmiş, kazanılmış deneyimlerin nesilden nesile aktarıldığı, ülkemizin belki de tek mimarlık bürosu olmasının önemli bir değer olduğuna ve bunun sürdürülmesinin gereğine inanmaktadır.