Mimarlık Ofisi

Pin It

Perin Özen Öztürker

Perin Özen Öztürker 28.03.1975 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara Özel Arı Lisesinde tamamladı.

1998 yılında Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlik Bölümünde "Mutual Transformation of urban public space and social life, case studies from Ankara: 7th street in Bahçelievler and Bilkent Center" adlı tezle 2002 yılında tamamlamıştır.

1998-2002 yılları arasında Karaaslan Mimarlık'ta mimar olarak çalışmıştır.

Karaaslan Mimarlıktan 2002 yılında ayrılarak Ebru (Gündoğdu) Altay ile beraber Peb Mimarlık'ı kurmuşlardır.

2002 yılından bu yana çok çeşitli projelere imza atmışlardır. İdari yapılar alanında TC Başbakanlık Makam Binası, Başbakanlık Çalışma Binası, Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı, Irak Turizm Bakanlığı Binası, Eğitim Yapıları alanında çeşitli illerde 8 adet Bayındırlık Bakanlığına yapılmış 1.000'er kişilik Yurt Binaları, Sağlık Bakanlığı ve TOKİ ile sağlık yapıları alanında çoğu 300 ve 400 Yataklı Devlet Hastanesi olmak üzere 25'in üzerinde hastane yapısına imza atmışlardır. 2009 Yılında Denizli Belediyesi Hizmet Binası Yarışması'na ve Çanakkale Gelibolu Kabatepe Tanıtım Merkezi Yarışması'na girmişlerdir. Bunlardan Gelibolu Yarışması'ndan 1.lik ödülü almışlardır. Yarışma sürecinin ardından Çevre ve Orman Bakanlığı'na uygulama projelerinide çizmişlerdir. Halen sağlık yapıları ağırlıklı olmak üzere tasarım ve uygulama çalışmalarına devam etmektedirler.