+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
Join with or .
Other Works
Similiar Projects

Appriva Shop

Zemberek Tasarım'ın Taypa Textile için tasarladığı mağaza İstanbul, Beylikdüzü'nde bulunuyor.

Tasarımcıları projeyi anlatıyor:

Mekan, farklı markalar için üretimler gerçekleştiren bir tekstil firmasının fabrikası içerisinde koleksiyonların sergileneceği bir konsept mağaza olarak tasarlandı. Tasarım ekibi olarak amacımız, markanın yüksek kaliteli ince işçilikli tasarımlarıyla bütünlük sağlayacak,  sadece satış odaklı olmayan, mağaza ziyaretçilerinin ilk andan itibaren zanaat, el işçiliği ve sanat kavramlarını hissedebilecekleri bir alan tasarlamaktı. Markanın özelleşmiş  kimliğiyle birlikte, 1950 dönemlerinin terzi atölyeleri, projeye kuvvetli bir tema oluşturdu. 

Dönemin tasarım anlayışı ve malzemelerine işaret eden bir yaklaşımla, ahşap lambri ve paneller, mozaik zemin malzemeleri, pirinç detaylı mobilyalar gibi bileşenlerin, kepenkli ve ahşap cephe ile bütünleşmesi hedeflendi. Dönemin özenli ve kişiye özel tekstil algısının mekandaki yansıması, yerleşim kararları anlamında, sergileme birimlerinin çevrelediği alanda bulunan oturma bölümü ve ürünlerin detaylı ve rahat olarak incelenebileceği büyük bir masa ile desteklendi. Dönemsel tutarlılığın sağlanması amacıyla, tüm mobilyalar, tasarım ekibi tarafından özel olarak tasarlandı ve kullanıcıların mekanı keyifle deneyimlemeleri amaçlandı. Örneğin, ürün sergileme  ünitelerinin  üst kısmında  yer alan raf sistemi, dönemsel tren vagonlarında sıklıkla görülen raf varyasyonlarından bir tanesi. Orta alanda yer alan, pirinç malzemeden oluşan masa ise, betonun özel bir kalıp yöntemiyle dökülmesi ile üretildi. Pirinç ayna, sehpa ve manken, aynı şekilde dönemsel tasarımlardan esinlenilerek tasarlandı. Tekli koltuklar ise yine dönemin kült mobilyalarına referans verir nitelikte. 

Details
Project Location: Beylikdüzü, İstanbul
Project Type: Store / Showroom
Proje Tipi Grubu: Commercial
Employer: Taypa Textile
Photography: Şafak Emrence
Construction End Date: 2011
Total Construction Area: 45 m²

Pin It
Architectural Offices
Architects

Başak Emrence

Şafak Emrence

Taner Erdoğan