Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Bayraklı Sahili Yaya Köprüsü

Bornova Deresi üzerinde yer alan yaya ve bisiklet köprüsü, İzmirDeniz çalışmaları kapsamında kıyının, yayalar, bisikletliler ve servis araçları için daha erişilebilir bir mekan olmasını sağlamak amacı ile Not Mimarlık tarafından projelendirildi.

İzmir Deniz projesi kapsamında, üstlendiği yeni işlevler ve gelişen arka planı ile birlikte daha çok kentliye hizmet eden bir konuma gelmesi amaçlanan Bayraklı Sahilinde yer alan köprü, sahil bölgesinin dereler tarafından bölünmeden bir bütün olarak kullanılabilmesini sağlayan altyapıyı oluşturuyor.

Köprünün üstünde hareket eden yayalar ve bisikletliler, gözlemciler bakımından farklı ışık gölge oyunları oluşturarak, durağan olmayan, görünümü değişen bir cephenin parçası haline getirilmiş.  Yan tarafında bulunan araç yolundaki gözlemciler, köprüyü durağan bir yapıdan ziyade, günün farklı saatlerinde ve farklı hızlarda farklı hisler ile algılıyor.Köprü, mesnet noktaları arasındaki mesafe alındığında 33 metre ve bağlantı rampaları ile beraber düşünüldüğünde 74 metre uzunluğunda. 10,9 metre genişliğindeki köprünün 3.5 metresi bisiklet yolu ve 7,4 metresi yaya yolu olarak ayrılmış. Köprünün zemin seviyesinden olan yüksekliği nedeni ile düz ayak değil, rampalar şeklinde tasarlanan yapıda dış mekan şartlarına ve vandallığa dayanıklı malzemeler kullanılmış.

Künye
Proje Yeri: İzmir, Bayraklı
Proje Tipi: Köprü
Proje Tipi Grubu: Ulaşım
İşveren: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Danışman: Metin Kılıç, Dürrin Süer
Statik Projesi: Kobe Yapı, Barış Köroğlu
Elektrik Projesi: Onmuş Elektrik, Cihan Onmuş
Fotoğraf: Zeren + Mehmet Yasa Photography
Proje Başlangıç Yılı: 2015
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Arsa Alanı: 800 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Serdar Uslubaş

Merih Feza Yıldırım
Yardımcı Mimar(lar)
Duygu Görgün Şenoğlu