Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Beef Grill Club Kadewe

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Berlin’in en ünlü Türk restoran zinciri olan Hasır Restaurant’ın yepyeni bir konseptle hayata geçen et restoran zinciri Beef Grill Club, Designist tarafından tasarlandı. İlki Kudamm’da, ikincisi Mall of Berlin’de olan Beef Grill Club’ın üçüncüsü ise Avrupa’nın ilk alışveriş merkezi olan ünlü Kadewe binasının çatı katındaki Food Hall’de yer alıyor. Kadewe‘nin 2019 yılında yemek katını yenilemeye başlaması ve aynı zamanda çeşitliliği arttırarak daha uzun oturuma uygun yeni restoranları bünyesine katması ile Beef Grill Club da burada yer alan özel restoranlardan biri olarak hayata geçirilmiş.

Designist, Beef Grill Club’ın Kudam ve Mall of Berlin’deki restoranlarının iç mekan tasarımlarını benzer detaylarla oluştururken, Beef Grill Club Kadewe’de ise konumunun ve bulunduğu katın yenilenen yüzüne daha uygun bir tasarım olması için modern bir konsept belirlemiş.

Ferah ve geniş bir girişe sahip olan restoranın tam ortasında, yemek katından gelenleri karşılamak üzere özel bir bar tasarlanmış. Barın ön cephesi, özel olarak tasarlanan CNC kesim üç boyutlu masif meşeden yapılmış gövde ile kaplanarak mekana dinamik bir enerji verilmiş. Pedralli marka gerçek deri, döner mekanizmalı bar sandalyeleri seçilerek, mekanda dinamiklik ve rahatlık işlevsel olarak da sağlanmış.

Arkası aydınlatmalı, etlerin dinlendirildiği Himalaya tuz blok duvarlı büyük et buzdolabı ve açık mutfakta pişirme ünitelerinin arkasındaki canlı yeşil seramikler ile müşteriyi cezbeden bir giriş tasarlanmış. Mekanın geri kalanında ise mat su yeşili tonlar kullanılarak sıcak bir atmosfer yaratmak hedeflenmiş.  Zeminde kullanılan siyah, beyaz, gri tonlarda dinamik desenli İtalyan seramikler ile tüm mobilyalara fon oluşturularak, bütüncül bir mekan yaratılmış.

Eskitme bakır Dr.Light tasarım aydınlatmalar, mat siyah renkle birlikte kullanılarak mekan zenginleştirilmiş ve aynı zamanda hissettirilmek istenen endüstriyel his sağlanmış. Tavan yüksekliğinin az olması sebebi ile alçıpan kullanımı tercih edilmemiş. Tavan siyah renge boyanmış ve bakır çıtaların çapraz bir şekilde kurgulanarak asılmasıyla ferah bir hacim elde edilmiş.

Büyük deri sedir oturma grubunun arkasında tasarlanan, Decosteel’in paslanmaz satine bakır levhası ile yapılan ışıltılı şaraplık raflarıyla ve dolaplarla mekana sıcak bir hava verilmesi hedeflenmiş. Tüm sabit mobilyaların uygulamasının Addo tarafından başarıyla yapıldığı mekanda, İtalyan sandalyeler ve Tanju Zarkan tarafından imal edilen masif ceviz ile epoxy karışımı özel tasarım masalar kullanılmış.

Avrupa’nın en ünlü alışveriş merkezinde, çok keyifle yürüttüğü bu projeyi başarıyla hayata geçirmekten mutluluk duyan Designist Kurucusu İç Mimar Aslı Arıkan Dayıoğlu, Titanic Otel’in ve Hasır Restaurant’ın sahibi yatırımcı Aygün Grup’un yurtdışında hayata geçirdikleri başarılı projeler ile daha çok kendilerinden söz ettireceklerini düşünüyor.

Künye
Proje Yeri: Berlin, Almanya
Proje Tipi: Restoran / Kafe / Bar
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Beef Grill Club by Hasır
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 295 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Aslı Arıkan Dayıoğlu

Osman Yılmaz

Zafer Akyüz

Buse Köse

Ecenur Yaman