Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Bukhara City

Buhara City, merkezinde bilim merkezi, müze, kütüphane, konferans merkezi gibi sosyo-kültürel alanlar ve yeşil alanlar da içeren, 65 bin metrekarelik yeni bir kent merkezi projesi.

Studio Vertebra, projeyi anlatıyor:

Büyük, Küçük ve Orta Ölçekli Yatırımcılara Uygun Planlama...

Tasarım, Tarihi Buhara kentiyle 4 ana noktadan ilişki kurarak kentin halihazırdaki yoğunluğunu bu bölgeye yönlendirmeyi hedefleniyor. Merkezin çevresinde konumlanacak olan ticari ve konut adalarının daha küçük parsellere bölünmesiyle projenin sadece büyük değil, küçük ve orta ölçekli yatırımcılar için de yatırıma uygun hale getirilmesi planlanıyor. Konut yapıları arasında avlular ve yeşil alanlarla oluşturulan boşluklar etrafında konumlandırılan farklı yüksekliklerdeki konut blokları hem güneşin ve rüzgarın iç mekanlara alınabilmesini, hem de otopark gibi servis alanlarının karşılanmasını sağıyor.

Konut yapılarının arasında eşit mesafede kreş ve çocuk bakım merkezlerinin de planlandığı projede zemin seviyesindeki alışveriş alanlarının üzerine 1-2 katlı ofislerin yerleştirileceği ticari yapılardan oluşan ve iki ayrı ucunda iki otel projesinin yer alacağı bir de ticaret sokağı bulunuyor. 

İklimsel Koşullara Uygun, Yerel Kültürle Biçimlenen Çağdaş Kent Dokusu...

İklim koşulları hayli sıcak olan bölgede yapılar arasında kullanılacak su öğesiyle yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen Studio Vertebra, mevcutta bulunan su kanalını ıslah ederek suyu kentin içine almayı ve Buhara’nın tarihi kimliğinde önemli yeri bulunan, bölgeye özgü havuz-bina ilişkilerini modernize ederek, küçük ve büyük havuzlarla yapıların arasına ve kamusal alanlara taşımayı planlıyor. Kent merkezinin araç trafiğinden arındırılarak tamamen yayalaştırıldığı projede turistler, yaşlı ve engelli bireyler için nostaljik bir tramvay sistemi de kurulacak.

Buhara’nın tarihi dokusundaki şehir siluetini ve kat yüksekliklerini koruyan bir planlama anlayışının kullanılacağı proje, bölgenin sembolik tarihi yapılarından referans alan renk, doku, malzeme ve formlarla biçimlenecek. Ayrıca proje alanı içerisinde bulunan beton fabrikaları ve demir yollarının, inşaat aşamasında ve nakliyatta kullanılmasıyla proje maliyetlerinin de düşürülmesi planlanıyor.

Künye
Proje Yeri: Buhara, Özbekistan
Proje Tipi: Kentsel Tasarım
Proje Tipi Grubu: Kentsel Tasarım
İşveren: Buhara Eyalet Hakimliği
Ana Yüklenici: Mustahkam Kuruluş
Proje Yöneticisi: Gencer Yalçın
Maket: Maketland, Yener Paksoy
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Arsa Alanı: 540.000 m²
Toplam İnşaat Alanı: 500,000 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Gencer Yalçın

Dilşad Öktem Aslaner

Efe Hızar

Mehmet Bektaş

Cem Şahin

Didem Özkızılcık