Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Bülbül Villası

Tasarım süreci boyunca, ailenin güncel gereksinimine uyum sağlayacak bir konut tasarlanması hedeflendi.

Sıcak iklim, gündelik yaşantının dışarıda geçmesine olanak sağlayan açık/yarı açık mekânların, gölgeli terasların tasarlanmasının yolunu açtı. Kaplı alanlar dair ihtiyaçlar ise, imar koşularının tarif ettiği mesafe ve alan tanımlarına uygun olarak parsel üzerinde tasarlandı.

Cephedeki hareketleri takip eden organizasyonla, ihtiyaca uygun yerleşim şemaları dâhilinde bir araya gelen iç mekânlar tasarlandı. Cephedeki hareket şekil değiştirerek teras, çatı hatta bazı yerlerde iç mekânlardaki forma dönüştü. Dış mekân – iç mekân sürekliliği sağlanması hedeflendi.

İç mekânda, özellikle merdivende korkulukta uygulanan malzemeyle yapılan tasarım ile hareketlilik sağlandı. Giriş alanındaki galeri boşluğu uygulanması mekânda hafiflik, dinginlik hissiyatı oluşturması öngörüldü. Yapının her yönden açık, şeffaf cephenin varlığı ile iç mekânda doğal yollarla ışık, hava ve rüzgâr alınmasının yanı sıra, dış mekânlarda da yine manzaraya açık şekilde konumlanan gölgeli ve serinlikli teraslarla sağlıklı yaşam alanları oluşturuldu.

Künye
Proje Yeri: Uşak
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Fergül Eral Bülbül
Ana Yüklenici: Berk Yapı Mimarlık
Statik Projesi: Hakan Yıldız
Mekanik Projesi: Yüksel Kalıpçı, Dinçer Özkaba
Elektrik Projesi: Mehmet Perçin
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Arsa Alanı: 931 m2
Toplam İnşaat Alanı: 374 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Tansu Oktay

Hayrullah Oktay