Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Çapa Dental Showroom ve Ofisi

Çapa dental showroom İpek Baycan ve Şule Ertürk’ün bugüne dek tasarladığı ve uyguladığı tüm polikliniklerin kolektif bir dışa vurumu olarak kendini gösteriyor.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Üç kattan oluşan bu mekan bir diş deposu olmanın çok ötesinde, diş hekimlerine yönelik her türlü ihtiyacın ve diş hekimliği ile ilgili güncel paylaşımların yapıldığı bir showroom olacak şekilde tasarlanmıştır. Tüm sektörel firmaların bulunduğu çapa bölgesinin en göz önünde olan bölgesinde yer alan showroom, galerili yüksek girişi ile ziyaretçilerini karşılıyor. Dışarıdan iki kat boyunca yükselen açıklığı ile dikkat çeken cephe tasarımı; giriş bölümünde yer alan nişin nazikçe geriye çekilmesi ile bir saçak oluşturuyor. 

Mekanın tasarımında hem bir sınırlandırıcı hem de bir tasarım parametresi oluşturan kolonlar, mekanı ayırıyor. Tasarımcılar bu ayrımı bir tarafta showroom bölümü tasarlarken bir tarafta da satış bölümünü kurgulayarak kullandılar. Giriş bölümünde yer alan ve sokaktan da algılanan duvar resmi ziyaretçileri karşılar şekilde iki kat boyunca sergileniyor. Giriş bölümünde boylu boyunca uzanan tezgah ve arkasında yer alan farklı ritimdeki raflar bir diş deposunda ihtiyaç duyulan tüm ürünler sergiliyor. Yaklaşık 14 metrelik tezgah, kıvrılarak kasaya dönüşüyor. 

Mekanın orta aksında yer alan kolonatlar, mekanı adil bir şekilde ikiye bölerken sol kısımda yer alan kolon aralıkları birer klinik odası showroomu olarak değerlendiriliyor. Hekimlerin hem görsel hem de ergonomik olarak deneyimleyebileceği bir muayene odası protopi sunan showroom modülleri sirona marka koltukları sergilerken klinikte ihtiyaç duyulan ürünlerin ve tezgah ergonomisinin de denenmesine olanak sağlıyor. Mekandaki her bir modül farklı bir konsept içerirken farkı bütçelere yönelik klinik dolapları ve unit alternatifleri sunulmakta. İç mekanda modülleri ayıran nişler minimal bir şekilde tasarlanırken zemin duvar tavan sürekliliği odaların ayrımını vurgular niteliktedir ve nötr bırakılmıştır. Showroom bölümünde her bir hacim (bir box) ayrı bir konsepte sahip. Bir modül sterilizasyon için tasarlanmış tezgahi sergilerken diger bölümler farklı ekonomik ve ergonomik ihtiyaçlara yönelik tezgah-dolap tasarımlarını ziyaretçilerine sunuyor. Ofisin mekansal tasarımının yanı sıra Slash Furniture mobilyalarının ve Sirona’nın ünitlerinin deneyimlenebileceği  showroom, kendi kliniğini açmak isteyen hekimler için tam bir deney alanı olma özelliği de barındırıyor. İki kat boyunca yer alan showroom alt katta dış mekana açılan bir teras ile bütünleniyor. Showroom kısmını gezerken hekimler duvarlara entegre nişlerde ya da sergi elemanlarının üstünde kliniklerinde kullanacakları ekipmanları görebiliyor ve deneyimleyebiliyorlar. 

Çapa dental, bir showroom olmanın yanı sıra ikinci katında ofis ve seminer bölümünü barındıran bir mekan. Hekimlerin farklı ihtiyaçlara yönelik bir şekilde eğitim odasını kiralayabileceği fasilite, davetler ve toplantılar için kullanılabilecek alt yapıyı ziyaretçilerine sunuyor. Açık ofis, yönetim ve seminer odasından oluşan ikinci kat, showroomun beyni olarak işliyor.

Künye
Proje Yeri: Fatih, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Serkan Yılmaz
Ana Yüklenici: Gölcü Mimarlık Mühendislik
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 600 m²

Pin It
Mimar

Şule Ertürk

İpek Baycan Magriso

Nergis Kahraman