İlgili Projeler

CK Design House

Yaklaşık 900 metrekare arsa içinde Akdeniz mimarisinin avlulu temasından esinlenerek tasarlanan ayrıca tasarım ofisi, misafirhane ve kütüphane gibi fonksiyonları da içerisinde barındıran CK Design House, 3 katlı olarak kurgulanmış ve inşa edilmiş.

Bunun yanı sıra kapalı bir “Orta Avlu” etrafında hacimler oluşturulmuş ve mevcut imar kanunlarının izin verdiği ölçüde bu hacimler tasarıma taşınmıştır.

Avlunun dışında ise 2 kat yükseklikteki fonksiyonel boşluklar sayesinde sürprizli ferah mekanlar yaratılmış ve böylece mekânda hacimsel ve görsel bir süreklilik yakalanmıştır. Tüm yapı dürüst, açık, net, mümkün olduğu kadar süsten uzak, az malzeme ile çok söz söylemeye çalışan bir mimari anlayış ile tasarlanmaya çalışılmıştır.

Genel anlamda da bu zarif yaklaşım, yapının bahçe duvarı ile çevresi arasında kurduğu ilişkide kendisini göstermektedir. Mümkün olduğunca var olan ağaçlara dokunmadan etrafından dolaşan çevre duvarı, kentsel mobilyalar yaratarak renkli bir çeşme ile daha da eğlenceli bir hal almış ve ayrıca duvarın üzerinde yaratılan aydınlatmalar ile hem gece sokağa bir aydınlatma sağlanmış hem de yapının mülk sınırına karanlık saatlerde vurgu yapılmıştır.

 Aynı zamanda brüt beton kalıplarında kullanılan ahşaplar, bazı iç cephelerde ısı geçirgenlik katsayısını azaltmak için taş yünü ile birlikte kaplama olarak uygulanmıştır. Bu uygulama ile yeşil bina standartlarına uygun hareket edilerek zarif ve sürdürülebilir bir mimari sağlanmıştır.

 Bununla birlikte sürdürülebilirlik anlayışını Leed Platinum kategorisinde sertifikaya sahip olarak güçlü şekilde gösteren bina, pazarlama ve reklam amaçlarının ötesine geçmiş ve bu anlayışı kendi mimari ruhuna etkin bir şekilde yansıtmıştır.

Bu proje LEED Platinum sertifikası almaya hak kazanmıştır.

LEED Danışmanı: ALTENSIS

Künye
Proje Yeri: Çeşme, İzmir
Proje Tipi: Ofis, Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
Mimari Proje Ekibi: Cem Kapancıoğlu, Hande Özen, Nilhan Matur, Seda Argüz, Süleyman Kınık, Mahmut Avcı
İşveren: Cem Kapancıoğlu
Ana Yüklenici: CK Architecture Interiors
Alt Yüklenici: Bet10
Peyzaj Mimarlığı: Studio BEMS
İç Mekan Projesi: CK Architecture Interiors
Proje Yöneticisi: Mahmut Avcı
Konsept Tasarımı: CK Architecture Interiors
Uygulama Projesi: CK Architecture Interiors
Cephe Tasarımı: CK Architecture Interiors
Aydınlatma Projesi: Studio Lighting Design
Statik Projesi: Yapı Teknik İnşaat
Mekanik Projesi: KPD Mühendislik
Elektrik Projesi: KPD Mühendislik
Tesisat Projesi: KPD Mühendislik
Altyapı Projesi: Bet10
Akustik Projesi: Asya Akustik
Akustik Danışmanı: Asya Akustik
Yangın Tahliye Projesi: KPD Mühendislik
Proje Başlangıç Yılı: 2020
Proje Bitiş Yılı:
İnşaat Başlangıç Yılı: 2021
İnşaat Bitiş Yılı: 2022
Arsa Alanı: 895
Toplam İnşaat Alanı: 513

Pin It
Mimar

Cem Kapancıoğlu