İlgili Projeler

Concrete at Alserkal Avenue

Dubai’nin Al Qouz sanayi bölgesinde bulunan Alserkal Avenue, bölgedeki kültürel girişimleri teşvik etmek amacıyla 2007 yılında kuruldu.

O zamandan beri, yirmi beş galeri ve sanat alanıyla Dubai’nin en önemli sanat merkezi haline geldi. Yeni bir mekan olan Concrete, farklı bir programa ev sahipliği yapabilen merkezi bir konuma sahip bir kamusal alana yönelik artan ihtiyaçlara hitap ediyor.

1.250 m2’lik eski depo, sergiler, performanslar, konferanslar ve moda gösterileri de dahil olmak üzere bir dizi halka açık etkinliğe ev sahipliği yapmak için çok amaçlı bir mekan sağlar. Planlama stratejisi, etkinlik alanını maksimize etmeye odaklandı. Tüm hizmetler binanın bir ucunda birleştirildi ve giriş ve etkinlik alanlarının bölgenin ana açık hava meydanı The Yard’a daha yakın yerleştirilmesine izin verildi.

İç mekan tasarımı, gerekli program çeşitliliğini barındırmak için esnek bir kat planı sunar. Dört adet 8,10 metrelik döner ve kayar duvar, etkinliğin türüne bağlı olarak çoklu alan konfigürasyonları oluşturabilir. Akışkan bir alan sağlamak için, tüm ana iç donanımlar tavana entegre edilerek duvarlar ve zeminler herhangi bir bileşenden arındırılmıştır. Konfigürasyona bağlı olarak ince ışık kanatları veya tam gün ışığı sağlamak için hareketli duvarların üzerine iki lineer çatı penceresi yerleştirilmiştir.

Deponun orijinal ön cephesi, polikarbonat giydirme ve tam yükseklikte çalıştırılabilir kapılar ile değiştirilmiştir. Kapılar açıldığında, dış ve iç mekan birleşerek avluyu harekete geçirebilir. Dış mekanla olan bağlantı, manzarayı, gün ışığını ve dış mekan aktivitelerini iç mekana getiren yarı saydam polikarbonat ile güçlendirilmiştir.

Orijinal cephenin geri kalanı korundu ve cam ve ayna agregaları ile özelleştirilmiş bir beton karışımında püskürtüldü. Pürüzlü betonun pürüzlü dokusu ve cam ve ayna agregalarından yansımalar, mekanı Alserkal Caddesi bağlamında öne çıkaracak.

Künye
Proje Yeri: Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri
Proje Tipi: Sergi Mekanı / Galeri
Proje Tipi Grubu: Kültür
İşveren: Alserkal Avenue
Ana Yüklenici: CVTEC
Aydınlatma Projesi: Lichtkompetenz
Grafik Tasarım: PenguinCube
Statik Projesi: CVTEC
Mekanik Projesi: CVTEC
Elektrik Projesi: CVTEC
Tesisat Projesi: CVTEC
Çelik Projesi: CVTEC
Altyapı Projesi: CVTEC
Akustik Projesi: Acoustic Logic
Yangın Tahliye Projesi: CVTEC
Fotoğraf: Office for Metropolitan Architecture (OMA)
Mimari Mesleki Kontrollük: CVTEC
Şantiye Yöneticisi: Blue Camel Design
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2017
Arsa Alanı: 2,700 m²
Toplam İnşaat Alanı: 1,250 m²

Pin It
Mimar

Iyad Alsaka

Kaveh Dabiri

Shabnam Hosseini

Aras Burak

Alejandro Noe Guerrero Ortega

Yoonhee Bae

Cristin Simonian
Yardımcı Mimar(lar)
Mohammed Jabri
Mayar Soliman