+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
İlgili Projeler

DNV GL Office

DNV GL'in Türkiye kolu için, Dedeoğlu Mimarlık olarak gerçekleştirdiğimiz proje Nida Kule Göztepe'nin 13. katında bulunuyor.

Denizcilik sektöründe, petrol ve doğalgaz, yenilenebilir enerji, enerji sektörü ve bunların işletim sistemlerinin sertifikasyonunda dünyanın lider kuruluşlarından biri olan DNV GL, Oslo merkezli uluslararası danışmanlık firmasıdır. DNV GL'in Türkiye kolu için, Dedeoğlu Mimarlık olarak gerçekleştirdiğimiz proje Nida Kule Göztepe'nin 13. katında bulunuyor.

Firma beklentisi, gösterişten uzak fakat şık, esnek çalışma saatlerine uygun rahatlık ve sıcaklıkta, aydınlık renklerle oluşturulmuş, denizcilik ruhunu içinde barındıran bir tasarım. Sloganları olan "safer, smarter, greener" sözcükleri tasarımın ana bağlamını oluşturmamıza yardımcı oluyor. Tasarımda beyaz, kurumsal renkler ve ahşap, ağırlıklı olarak kullanılıyor.

Kare çekirdekli 912 m² brüt alana sahip katta, iki ofis alanı tek mekan olarak birleştiriliyor. Dolayısıyla çekirdekten ofise girişin sağlandığı iki giriş oluşuyor. Bunlardan birisi ana giriş diğeri ise personelin gün içindeki sirkülasyonunu sağlayacağı, açık ofis alanına açılan ikinci giriş. Çekirdekte bulunan kişiyi, şeffaf kapılardan algılanan duvarlar karşılıyor. Duvarların birisinde kurumsal logo ile, diğerinde ise kurumsal slogan ile grafik çalışmaları yapılarak, ana girişe kolaylıkla yönlendirilme sağlanmış oluyor.

Batı yönündeki giriş, ana giriş olarak tercih ediliyor. Böylece açık ofis, güney ve doğu ışıklarından faydalanıyor. Homojen ışık etkisindeki kuzey yönünde ise yönetici odaları planlanıyor.

Ana girişi, kurumsal logonun bulunduğu, beyaz cam duvar ve duvarın iki tarafında platformlarda konumlanan resepsiyon ve bekleme alanı karşılıyor. Kurumsal logo duvarının arkası, firmanın sloganıyla ilişkili olarak yeşil alanla destekleniyor.

Ana girişe en yakın birimler, dışarı ile en ilişkili olan muhasebe ve toplantı odaları olarak konumlanıyor. Toplantı odaları ve yönetici odaları, yönetici holü olarak adlandırdığımız hatta yer alıyor. Yönetici holü ve birimleri bir geminin kaptan köşkü gibi düşünülüyor. Ofis genelinde açık yada yarı açık tavan sistemleri kullanılırken yönetici holü birimlerinde brüt betonu ve diğer sistemleri görmediğimiz asma tavan sistemi kullanılıyor. Hol boyunca duvar dolaplarla kaplanıyor. 3 adet toplantı odasından, 2'si istendiğinde katlanır kapı sayesinde, tek mekan olarak kullanılıyor, farklı masa organizasyonları ile seminer/egitim gibi duzenlerde farklı kullanımlar sağlanıyor.

Geçmişten gelmeyi ifade eden logo çizgileri, tasarım içinde de anlamına uygun olarak ofisin sirkülasyonunu sağlayan zeminde dolaştırılarak, başladığı nokta olan ana girişte son buluyor. Yer yer koridorlaşan bu sirkülasyonda, zemin ile aynı izdüşümünde devam eden ağ germe tavan uygulanıyor. Hem zeminde, hem tavanda diğer malzemelerden farklılaşması ile, mekanlaşmalara yardımcı oluyor.Bu tavan yarı saydam bir algı sağlayan balık ağından uygulanarak ekonomik bir çözüm oluşturuluyor. Kablolama sistemlerinin geçtiği gemi koridorları gibi, tüm sistemlerin büyük kısmı bu alanda çözümleniyor.

Projenin büyük bölümünü oluşturan açık ofis, bir geminin makine dairesi gibi tasarlanıyor. Mümkün olduğunca yapıya ait brüt betonlar çıplak bırakılıyor ve tüm kanal, boru ve kablolar görünür şekilde kullanılıyor. Mekan hissini kuvvetlendirmesi, alanların tanımlanması ve sistemlere yarı açık bir örtü olabilmesi için, tavanda belli aralıklarla yerleştirilmiş ahşap kirişler kullanılıyor. Açık ofis bünyesine dahil, açık mutfakla ilişkili etkinlik alanı, her türlü kutlama, playstaıon musabakaları, tv gösterimleri veya günlük rutin kullanımlar için, çalışma verimliliğini artırmaya katkı sağlayacak sosyal mekan olarak planlanıyor. Geniş rahat koltuklar ve büyük yüksek bir masa ile tefrişleniyor. Gerektiğinde özelleştirmek için katlanır cam ile çevreleniyor. Açık ofiste merkezi konumda bulunan, yazıcı alanına ait duvarın arka yüzü, aynı zamanda personel girişini karşılıyor. Açık mutfak fonunda ve yazıcı alanında kullanılan renk, logonun taşıdığı 3 renkten denizi temsil edeni. Diğer iki renk ise, hava ve karayı temsil ediyor. Ofis genelinde, çalışma masaları ve sandalyeleri dışındaki tüm sabit ve hareketli mobilyalar, Dedeoğlu Mimarlık tarafından özel tasarlanarak uygulanıyor.

DNV GL Ofis, proje tasarımı ve uygulaması yaklaşık 4 ay sürerek Ağustos 2014'te, hem uygulama ekipleri, hem de işveren işbirliği ile planlanan sürede, beklentileri karşılayan, karşılıklı memnuniyet ilişkisi ile tamamlanıyor.

Harita
Künye
Proje Yeri: İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
Fotoğraf: Seda Dedeoğlu
Proje Başlangıç Yılı: 2014
Proje Bitiş Yılı: 2014
İnşaat Başlangıç Yılı: 2014
İnşaat Bitiş Yılı: 2014
Toplam İnşaat Alanı: 702 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Eda Dedeoğlu

Seda Dedeoğlu