Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Evidea Konutları

Evidea Konutları, parsel ölçeğinden ziyade büyük üreticilerin gerçekleştireceği projelerin ölçekleri göz önüne alınarak yapılmış olan imar düzenlemelerinin varlığı sayesinde, konvansiyonel yerleşmelerden farklı bir düzende ele alındı.

Toplam inşaat alanı, 9 katlı yükseklik sınırı, kotların belirlenme yöntemleri, açık ve kapalı çıkmaların oran ve değerleri gibi yapılanma koşulları belediye tarafından; birim konutların büyüklüklerine göre dağılımları, oda sayıları, metrekare başına düşen servis alanlarının büyüklüğü, kullanılabilecek malzeme ve detayların cinsleri, maliyet sınırları gibi piyasa ve satış koşullarına ilişkin kararları da yatırımcı kuruluşça oldukça net ve değişmez bir biçimde belirlenmiş olan projede, bu keskin verilerin mimari yorumunun yapılması temel amaç oldu. Bu anlamda ele alınan tasarım, Türkiye’deki inşaat sektörünün kendine özgü pencere, balkon, çatı, saçak alışkanlıkları ile biçimlenen tek apartmanları serpiştirmek, kaydırılarak yan yana getirmek yerine, çevredeki gelişmenin başa çıkılmazlığını kabul ederek içe kapanan bütünsel bir kitle yapısı üzerinden biçimlendi. Konut bloklarının ortasında kalan geniş alan, çeperlerde özel alanlar, alçaltılmış orta bölümde ise ortak alanlar olarak kesintisiz bir iç mekana dönüştürülürken tüm araç sirkülasyonu  konut bloklarının dış bölümündeki yol ve altındaki kapalı garaj bölümlerinde sınırlandırılarak bu alandan uzak tutuldu.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Çekmeköy
Proje Tipi: Konut Sitesi / Grubu
Proje Tipi Grubu: Konut
Mimari Proje Ekibi: Nazlı Tekin Sarıyar, Fatma Olgaç, Eda Yazkurt Pelenk, Gülseren Gerede Tecim, Can Taşkent, Gonca Paşolar
İşveren: Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Garanti GYO
Ana Yüklenici: Garanti GYO, Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)
Peyzaj Mimarlığı: Lal Bahçeleri
Statik Projesi: Balkar Mühendislik
Mekanik Projesi: Beta Teknik
Elektrik Projesi: Aykar Mühendislik
Maket: EAA-Emre Arolat Architecture
Proje Başlangıç Yılı: 2004
İnşaat Başlangıç Yılı: 2004
İnşaat Bitiş Yılı: 2005
Toplam İnşaat Alanı: 100.000 m²

Pin It
Mimar

İhsan Bilgin

Nevzat Sayın

Emre Arolat