İlgili Projeler

Fırın'o Artisan Bakery

Fırın'o Artisan Bakery zengin mutfak kültürü ile bilinen Gaziantep'in merkezinde yer alan, fırın ve kahveci konseptini birleştiren bir projedir.

Markanın kurucuları dört nesildir un değirmenciliği yapan, Mezopotamya'nın tahıl kültürü ve zanaatini günümüz teknolojisiyle buluşturan bir ailedir. Kendi üretimleri olan olan unlarla hazırladıkları, markalarının uzmanlığı olan ekşi maya ekmeğiyle bu miraslarını sürdürmektedirler. Fırın'o'nun iç mimari tasarım yaklaşımı, aile mirasını marka olarak farklı bir noktaya taşıyacak genç ve yenilikçi bir tasarımın yanı sıra sıcak ve ev gibi hissettiren bir mekan tasarlamaktır. Aidiyet duygusu uyandıran ve kimlik oluşturan mimari öğeler taze pişmiş ekmek, kahve ve tatlıların aromasını dışarıya taşıyacak unsurlarla birleştirilmiştir.

İç mimari tasarımın temel amacı, mekanın 6.3 metre yüksekliğinin avantajından faydalanmak ve işlevlerini yansıtan, görsel birlikteliği sağlayan bir kabuk oluşturmaktır. 5x5 cm masif meşe ahşap latalardan oluşan parametrik bir kabuk tasarlanmıştır. Duvarda raf olarak başlayan bu modüler sistem tavanda da devam ederek ahşap asma tavan sistemine dönüşmüştür. Mekana dinamizm katmanın yanı sıra, bu çözümün çok yönlülüğü, aydınlatma armatürlerinin montajının yönlendirilmesine, akustiğe, mekanik öğeleri saklanmasına ve benzersiz bir deneyim yaratılmasına olanak tanışmıştır. Yükseklikten faydalanmak adına metal bir asma kat tasarlanmış ve giriş alanında yüksekliğin hissedilmesi için galeri boşluğu bırakılmıştır. Asma kat, mekanın sıcaklığına kontrast bir unsur olarak beyaz renkte kullanılmıştır. Mekanik ve teknik aydınlatmaların tavanı açıkta bırakılması tercih edilmiştir. Büyük doğramalar, doğal gün ışığını içeri almış ve ahşap kabuk sisteminin yansımaları ile gölge etkileri oluşturmuştur. Mekanın kurumsal kimliği için tasarlanan 'O' harflerinden oluşan desenlerden özel el üretimi seramik karolar kullanılmıştır. Özel seramik modülasyonu ile kombinlenen köşe dönüşleri, hareketli ve katmanlı satış ve teşhir ünitelerini oluşturmuştur. Masif meşe ahşap detayları, mekanın sıcaklık ve rahatlık hissini artırmıştır. Zemin, kahve çekirdeklerini hatırlatan kum halı ile kaplanmıştır. Gofrato beyaz boyalı metal ayaklı, üst tablası nervürlü camlı masalar özel olarak tasarlanmıştır. Bu özel tasarımlar, mekanın çok katmanlı malzeme, doku ve yüzey anlayışına katkı sağlamıştır.

Fırın'o, inovatif ve samimi iç mekan tasarımıyla müşterileri farklı zamanlarda vakit geçirmeye ve keyifli deneyimin tadını çıkarmaya davet etmektedir. Sıcak bir atmosfer, demlenmiş kahve ve taze pişmiş ekmek kokusu ile birleşerek Fırın'o'yu keyifli sohbetler için mükemmel bir mekan haline getirmektedir.

Künye
Proje Yeri: Gaziantep

Pin It