Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

GGM

Arten DC'nin hem mimari müellif hem de ana yüklenicisi olduğu Günay Gümrük Müşavirliği ofisi İstanbul Kavacık'ta bulunuyor.

Arten DC, projeyi anlatıyor:

GGM Proje alanı, bulunduğu konum itibari ile insan yükü yoğun olan bir bölgededir. Üniversite yerleşkesi, iş merkezleri, konutlar ve sosyal mekanlarla çevrelenmiş olmasına rağmen kullanılmayan bir arsada yer almaktadır. İşverenin ihtiyaçları doğrultusunda, ofis ve konut birimlerinin yer aldığı karma bir proje olan GGM Projesi’ndeki temel tasarım prensibi, bölgedeki rastgele yapılaşmanın içerisinde farkındalık yaratmaktır. Bu amaçla GGM Projesi, bulunduğu sokaktaki konumu itibariyle proje alanını kesen yollara farklı cephelerden yeni bir yüz oluşturmaktadır.

Renk ve malzeme seçimi temel tasarım prensibi doğrultusunda belirlenmiş, baskın bir cephe karakteri doğal ışığın bina içindeki kontrolünde etkin bir rol oynamıştır. Ofis katı ile konut katlarını birbirinden ayırıcı bir rol üstlenen güneş kırıcıların yoğunluğu ofis katında işlevi doğrultusunda artmaktadır.

Yatayda arsa alanının formu, düşeyde kütlenin formunu belirleyici unsur olmuştur. Cephe kabuğundaki hareketlerle bu yatay ve düşey etkilere dikkat çekilmiştir.

Harita
Künye
Proje Yeri: Beykoz, İstanbul
Proje Tipi: Apartman
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Günay Gümrük Müşavirliği
Ana Yüklenici: Arten DC
Statik Projesi: Ali Ergin Kara
Mekanik Projesi: Promek
Elektrik Projesi: Promek
Fotoğraf: Hacer Bozkurt
Şantiye Yöneticisi: Taylan Takmaz
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Arsa Alanı: 575 m²
Toplam İnşaat Alanı: 1,730 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Ayşegül Şakar