Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

GlassHouse Vadistanbul Ofisi

Teknoloji alanında faaliyetlerini yürüten GlassHouse için Paker Mimarlık tarafından tasarlanan ofis mekanı Vadiistanbul''''''''da bulunuyor.

GlassHouse yöneticileri yeni ofisin, içinde bulundukları sektörün dinamiklerini yansıtan ve iş akışlarına destek olacak çağdaş, kaliteli ve en önemlisi çalışanlarının konforunu ön planda tutan tasarım öğelerinden oluşmasını istenmiş.

Teknoloji sektörünün genç, dinamik ve yeniliğe açık çalışanlarının rahat, huzurlu ve verimli olabileceği ortamı yaratmak için yeni ilişkilendirmeler yaparak başlayan tasarım süreci, akustik, aydınlatma, mekanik konfor, ergonomi gibi temel tasarım şekillendirici verilerin yanında malzeme bütünlüğü, mekanların işlevlerine göre ayrılmaları ve birleşmeleri gibi konuların incelenmesiyle detaylandırılmış.  

Yalın çizgiyle şekillenen mekanlar, farklı malzemelerle tanımlanıyor.  Giriş alanında tavan ve duvarlarda beyaz geometrik desenler kullanılmış. Giriş alanından tüm ofisin içine, misafirlere açık alanlara doğru yayılan aynı geometrik dili kullanılarak ofiste misafirler ve günlük kullanıcılarının yaşayacağı tecrübeyi farklılaştırmak amaçlanmış. Benzer geometriler ancak farklı malzemelere sahip toplantı odaları, hareketli bölücülerle çok kullanımlı, işlevsel mekanlar olarak tasarlanmış.  

Ofisi ziyaret eden misafirlere en sık sunulan veri depolama cihazları ve sunucular için bir vitrin yaratılarak, sunucu odalarının aynı zamanda sunum için de kullanılabilmesi sağlanmış. Sunucu odasında renkli LED aydınlatmalar ve koyu renkler, ürünleri ön plana çıkarıyor.

Açık ofis alanlarında çalışanların rahat ve ferah hissetmeleri için yarı açık asma tavan sistemi tercih edilmiş. Yarı açık tavanlar oluşturulurken akustik ihtiyaçlar ve aydınlatma ihtiyaçları tek bir asma tavan sistemi ile çözülmüş. LED şerit aydınlatmalarla, akustik plakalar beraber aynı taşıyıcı sistem üzerinde yer alıyor. Kafes düzeninde tasarlanan bu iki yapılı sistem birçok işlevi yerine getiriyor. Hem akustik ses emilimi sağlanırken hem de kullanılan endirekt-yanal aydınlatma sistemi sayesinde çalışma alanlarında gölgeyi minimuma indirerek konforlu, homojen ve ayarlanabilir aydınlatma sağlanmış. Kafes asma tavan sistemi tavanları açık bıraktığı için mekanik ve elektrik alt yapılarına ulaşımı kolaylaştırıyor. Kafes aralıkları 120 cm olduğu için mekânda bulunanlar tam tavan yüksekliğini hissedebiliyor.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Sarıyer
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: GlassHouse
Ana Yüklenici: Paker Mimarlık
Proje Yöneticisi: Özgün Yılmaz
Grafik Tasarım: Özge Yılmaz
Tesisat Projesi: ACC MEKANİK
Fotoğraf: Yercekim Mimari Fotograf, Orhan Kolukısa
Şantiye Yöneticisi: Özgün Yılmaz
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 408 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Sinan Paker

Zeynep Paker

Özgün Yılmaz