Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Golden Key Bördübet II. Kısım

Emir Drahşan tarafından tasarlanan proje, Marmaris Bördübet mevkiindeki Golden Key Hotel içerisinde bulunan eski yapıların yeniden işlevlendirilerek ve inşa edilerek otel yerleşkesine kazandırılmasını amaçlıyor.

Emir Drahşan, projeyi anlatıyor:

Proje 4 adet yapıdan oluşmaktadır. Birinci yapı; otelin girişinde yer alan dükkan, güvenlik, revir ve teknik alanlarını içeriyor, bahçe manzaralı bir pergola ve oturma alanı ile tamamlanıyor.

İkinci yapı; 3 katlı yapının bodrum katında tüm otelin teknik odası, depolar, çamaşırhane ve personel yemekhane ve mutfağı yer alıyor. Giriş kat personel yatak odaları olarak kullanılıyor. Birinci kat ise yoga salonu, masaj odaları ve aletli spor odasından oluşuyor. Yoga salonu ahşap taşıyıcı sistemi ters bir gemi iskeleti formunda tasarlandı, çatısı koyu renk polikarbon ile kaplandı. İçeriden bakıldığında iskeletin arasından sızan doğal ışık ile iskeletin yapısının daha da ortaya çıkması ve günlük aktiviteler için de aydınlık bir mekan elde edilmesi hedeflendi.

Üçüncü yapı; tamamıyla yer altında bulunan bir sanat galerisi. İçerisinde ayrıca bir toplantı odası ve lounge mevcut. Bir avlu ile bahçe kotundan -1 kotuna inilen binaya bir holden giriliyor. Hol ortasında bir ağaç olan ve tepeden ışık alan bir iç avlu olarak tasarlandı. Bu mekandan sanat galerisinin ana salonuna ve diğer mekanlar giriliyor. Sanat galerisi 120 m2 tek mekan ve çatısı betonarme volta döşeme olarak düşünüldü. Tüm yapı yeşil çatılıdır.

Dördüncü yapı; bir villa yapısı olarak tasarlanan bu konaklama binası içerisinde 4 bağımsız oda ve bir ortak salon var. Ters dubleks yapının ortasında 2 katı birbirine bağlayan bir dikey hol bulunmakta. Giriş holündeki heykelsi merdiven ile üst kattaki salona ulaşılmakta. Dağ ve deniz manzarasına hakim bu hacmin her iki yöne bakan cephelerinde teraslar da mevcut.

Birinci ve dördüncü binalar hafif çelik ve çelik olarak üretildiler. Yapılar fabrikada duvar panelleri şeklinde imal edildikten sonra inşaat sahasına getirilerek vinç yardımı ile montaj edildiler. 420 m2 olan villa yapısının montajı 2 hafta içerisinde tamamlandı. İkinci ve üçüncü yapılar ise prekast çift duvar sistemi ile imal edildiler. Bu sistemde de yapıların dış ve iç cidarları fabrikada üretilerek tırlarla şantiyeye taşındı. Sahada vinç yardımı ile montajı yapılan duvarların arasındaki boşluğa ise beton dökülerek proje tamamlandı. Tüm ara kat döşemeler ve çatı volta döşemeler de prekast olarak imal edildi. Sanat galerisinin montajı 5 günde, personel binasının montajı ise 2 haftada tamamlandı. Personel binasının birinci katında yer alan yoga merkezi ise ahşap taşıyıcı ile atölyede üretilerek sahada birleştirildi. Bu ön üretimli teknolojik inşaat teknikleri sayesinde tüm inşaat 6 ay içinde tamamlandı.

Künye
Proje Tipi: Otel / Motel
Proje Tipi Grubu: Konaklama
Mimari Proje Ekibi: Muğla, Marmaris
İşveren: Uyar Grup
Ana Yüklenici: Uyar Grup
İç Mekan Projesi: Şebnem Uyar, Emir Drahşan, Barbo Design
Proje Başlangıç Yılı: 2020
Proje Bitiş Yılı: 2021
İnşaat Başlangıç Yılı: 2021
İnşaat Bitiş Yılı: 2021
Arsa Alanı: 30000
Toplam İnşaat Alanı: 3200

Pin It
Mimar

Emir Drahşan

Fatih Kaya

Begüm Peker