İlgili Projeler

Harp Akademileri Kapalı Yüzme Havuzu

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık tarafından tasarlanan Harp Akademileri Kapalı Yüzme Havuzu, Maslak''ta bulunuyor.

Kentin orta noktasında inanılmayacak kadar yeşil bir çanağa bakan ve bir düzlüğe oturacak bina, yeşile doğru açılan bir kabuk olarak düşünülmüştür. Böylece hem şeffaf cephelerin teke indirgenmesi sözkonusu olmuş, hem de iç mekanlar yeşil örtüye doğru uzayabilmiştir.

Çatı eğiminden faydalanarak planlanan hacim, İstanbulun ufuktaki yeni gökdelenleri ile golf sahalarının yeşilinden faydalanacak bir havuz - kafe olarak planlanmıştır.

Soyunmalar, duşlar ve hizmet birimleri Harp Akademilerince belirtilen askeri standartlara göre tasarlanmıştır. Kütlenin yeşile açılan kabuk biçimi birbirinden tamamen farklı malzeme ve taşıyıcı sistemle ayrı kutular halinde düşünülmüştür.

Maliyeti, inşaat hızı, bakım kolaylıkları ve sıva gerektirmemesi gibi özellikleri, farklı dokuları ile cephede doğru kullanımı ile elde edilebilecek zenginlikten dolayı alt kabukta yapı blok kullanımına karar verilmiştir.

Malzemenin teknik ve fiziksel özelliklerinin yanı sıra kapalı bir kabuk olan binanın kagir ve doğal dokulu bir malzeme ile oluşması, brüt bir cephe etkisi yaratması tarafımızca tercihi artı yönde etkilemiştir.

Yan cephelere doğru katlanmış metal kabuk bir cephede ikinci bir katlanma yaparak bir saçak oluşturmuştur ve alt kabuğun bu noktalarda doğal ışık alması sağlanmıştır.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Maslak
Proje Tipi: Kapalı Yüzme Havuzu
Proje Tipi Grubu: Spor Yapısı
Proje Bitiş Yılı: 1998
İnşaat Bitiş Yılı: 1999
Toplam İnşaat Alanı: ,

Pin It
Mimar

Kerem Erginoğlu

Hasan Çalışlar

Hande Pusat Silan

Özge Gök