Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

HPP Teras

Halükar Mimarlık, İstanbul Karaköy'de bulunan Happy People Project (HPP) ofisinin atıl durumdaki terasını, "çalışanları ve ajans özel misafirleri için bir nefes alma alanı" olarak yeniden tasarladı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Karaköy’de, 5 katlı tarihi bir yapıda bulunan Happy People Project adlı reklam ajansı için, daha önce atıl durumda olan ve kullanılmayan 30 metrekarelik teras alanı; ajans çalışanları ve ajans özel misafirleri için bir nefes alma alanı olarak projelendirildi.

Haliç manzarasına yükselen oturma/ayakta durma düzeni ile mesai saatleri içerisinde dinlenme mekanı olarak, günbatımı sonrasında ise dinlenmenin yanı sıra hem çalışanlar hem de ziyaret eden müşteriler için bir ağırlama ve parti mekanı olabilecek şekilde kurgulandı.

Terasta yer alan ve sayıca çokça olan klima dış üniteleri boyalı bambu panellerle çerçevelendi. Manzara-güneş ışığı ile ilişkinin kontrol altına alınması ancak hiçbir noktada kesilmemesi için oturma alanı ve üst örtü tasarımı birlikte ele alındı. Ajansın kurumsal kimliğinden bağımsız seçilen renkleri ile bu açık alan; özellikle mekanı ilk defa deneyimleyecekler için küçük bir “sürpriz” vadediyor.

Harita
Künye
Proje Yeri: Beyoğlu, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Happy People Project
Ana Yüklenici: Halükar Mimarlık
Çelik Projesi: Birim Metal
Fotoğraf: Orhun Ülgen
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 30 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Gamze İşcan

Ceren Kılıç
Yardımcı Mimar(lar)
Gizem Alaçam