+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Katılımcı, H.C. Andersen Merak Laboratuvarı Müze Tasarım Yarışması

Mimari proje raporu:

Yapının kurgusu yazarın hayatı ile yakından ilişkili olarak tasarlanmıştır. Andersen’in hayatına öykünen sergi mekanı, tıpkı Andersen’in zorlu başlayan gençlik yılları gibi bizi ilk girişte karanlık bir yeraltı mekanı ile karşılar. İlerledikçe, yapı yer yüzüne doğru yükselmeye başlar yapı yükseldikce konsept değişir; renkler açılır ve dokular yumuşar. Bu değişim yazarın dünya seyahatlerini yapmaya başladığı, kendini keşfettiği ve yazılarını oluştrumaya başladığı zamanlara tekabul eder. Yapının en yüksek olduğu yere gelindiğinde avluya büyük bir pencere açılır, burada iç mekan beyaz, nötr ve nettir. Bu bölüm yazarın başyapıtlarının ortaya çıktığı ve kendini bulduğu dönemi temsil eder. Devamında yapı yavaşca alçalır ve yeryüzü kotuna gelindiğinde yazarın doğduğu ve öldüğü ev ile sonlanır.

Müzede farklılaşan yükseklikler, ölçekler ve hareketler süprizli mekanlar üretirken, farklı yaş gruplarına hitap etmektedir. Hans Anderson’ın Merak Labarotuvarı, her yaştan ziyaretçileri bir araya getirerek sanatçı’nın dünyasını keşfetmek için keyifli ve sarmal deneyim sunan bir mekandır. Topoğrafyayla kurduğu ilişki dolayısıyla yapı, kentsel ölçekte şehirle ilişkili geçişler yaratırken avlusunu şehir parkı olarak kullanıma açar.

Künye
Proje Yeri: odens, Danimarka
Proje Tipi: Müze
Proje Tipi Grubu: Katılımcı
Proje Başlangıç Yılı: 2013
Toplam İnşaat Alanı: 4,600 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Şule Ertürk Gaucher

İpek Baycan