+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
Join with or .
Other Works
Similiar Projects

Kazancı Holding Binası İç Mekan Tasarımı

Kazancı Holding Binası, İstanbul'un Anadolu yakasında gelişmekte olan bir ticaret bölgesi üzerinde bulunuyor.

Öney Mimarlık, projeyi anlatıyor:

Holding kompleksi, daha önce iki blok halinde üçgen bir çatı sistemi ile çevrelenmiş olarak tasarlanmıştır. Eski tasarımı dönüştürmek için var olan projeye hitap ederken ana zorluklar ortaya çıktı. Daha önce inşa edilen yapının tasarımı, yalnızca düşük tavanlı yüksek tavanlar, gün ışığı çok az ışığa ve mevcut alanların kullanılmasında verimsizliğe neden oldu.

Ayrıca, sektöründe kurumsal bir miras ve güç taşıyan tanınmış bir enerji şirketi olan işletme, bina içinde iç organizasyon ve malzeme seçiminde yansıma yoluyla proje boyunca temsil edilmektedir.

Öncelikle, atriyumun Doğu ve Batı cephelerinin muhafazası şeffaf olarak tasarlanmıştır. Daha sonra, giriş iki blok arasındaki Kuzey ve Güney eksenine yerleştirilen ve atriyumdan geçişi sağlayan merkezi taşınır. Bina, servis alanındaki departmanlar için ev sahipliği yapıyor; Üst katlar üst yönetim ofisleri ve yönetim kurulu toplantılarına ev sahipliği yapmak için büyük toplantı odası olarak atanmıştır. Daha önce belirtildiği gibi, mevcut yapı zeminin yüksekliğinde daha fazla yer imkânı bırakmayacağından, yeni toplantı odası atriyuma çelik bir yapı ile asılacak şekilde tasarlanmıştır. Toplantı salonunun konumlandırılması, kompleks üzerinde yönetim kurulunun varlığını sembolize eder. Toplantı odası hacminin altında, dağınık yapay ışık kaynağı, enerjiyi sembolize ederken güneşin gücünü ve ışığını taşır.

Sahibinin sağladığı fizibilite etüdü, kapalı metrekarelerin kullanıcıların ve programın yeterliliğini ortaya koymaktadır. Bununla birlikte, firmanın büyümesi ve diğer birimleri aynı komplekse entegre etmesi için ideal olması nedeniyle, proje programına girerken daha fazla alan yaratmıştır. Bir çözüm olarak, her iki bloğun beşinci ve altıncı kademelerinin lobi alanı, daha işlevsel bir alan oluşturmak için çelik bir yapı ile birbirine bağlanır.

Öncelikle bir araba parkı olarak tasarlanan ilk mahzeni park rampasını kesip bir iç atriyum oluşturarak uygun bir ofis alanına dönüşür. İlk mahzene dolaşımı kolaylaştırmak için Kuzey bloğun Batı cephesinin döşenmesinde bir merdiven boşluğu yaratılır ve bu sayede gün ışığının mümkün olduğunca bodrum katına akması sağlanır.

Atriyumun doğu ve batı cepheleri camdır ve çelik kirişlerle taşınır. Atriyuma bakan iki blok cepheleri, betonarme yük taşıyan duvarlardır. Atriyumun zemini ve duvarları ikinci seviyeye kadar okumak için mavi kristallerden oluşan Star Galaxy granit kaplanmıştır. Üçüncü seviyeden başlayarak, duvarlar boyalı mavi cam ile kaplanmıştır. Her iki malzemenin sütürü ayna paslanmaz çelik profil ile birleşmiştir. Tavanda, ayna paslanmaz çelik kare elemanlar kullanılır. Şeffaf cephelerdeki ekran tavana yansır ve sonsuzluk etkisi yaratır. Aynı malzeme, iki bloğu birleştiren ikinci ve dördüncü kattaki iki köprünün altında da uygulanmaktadır.

Hem zeminlerin hem de duvarların kaplamaları arasındaki paslanmaz profiller, led aydınlatmaya dönüşür ve homojen bir aydınlatma oluşturur. Binanın enerji kullanımını azaltmak ve yönlendirme ve güneş ışığına bağlı ışık ve ısı payını kontrol altında tutmak için sansürlü bir gölgeleme ve aydınlatma sistemi uygulanmaktadır.

Açık tavan sistemi, alt tavan yüksekliğini hissettiren örgü kullanılarak ofis alanlarının üzerinde tasarlanmıştır. Döşeme, üstte yatan kare halı ile yüksek bir döşeme sistemi olarak tasarlanmıştır. Uzaydaki tutarlı bir derinliği taşımak için, ofis alanlarındaki ayrılmalar cam tutulur ve kontrast için sert tahta kapılar kullanılır. Çekirdek kabuk duvarları beton gibi tutulur. Gri ve mavinin tek renkli renk kıvamını kırmak için, ortak büro mobilyalarında kırmızı kumaş kapaklar seçilir.

Projeyi düzenleyen baskın mavi renk, bu hizmet alanını, enerjiyi ve jeneratörleri ele alıyor. Yönlendirilmiş arka plan ve firmanın güçlü konumu, proje için yaratılmış zamansız tasarımı vurguladı. Seçilen malzeme yüzeyinin sonucu olarak oluşan sonsuz yansımalar firmanın dinamizmini de temsil eder.

Map
Details
Project Location: Beykoz, İstanbul
Project Type: Offices
Proje Tipi Grubu: Commercial
Employer: Kazancı Holding, AKSA
Ana Yüklenici: AKSA
Projcet Manager: Mustafa Öney
Lighting Project: Fritzher
Fire Safety Consultant: Başak Yapı
Photography: Ali Kabaş Fotoğrafçılık
Architectural Supervision: Öney Mimarlık
Project Start Date: 2015
Project End Date: 2016
Construction End Date: 2016
Building Plot Area: 2,800 m2
Total Construction Area: 8,420 m2

Pin It
Architectural Offices
Architects

Mustafa Öney

Kerem Gürbüzer

Gözde Öney

Hande Öney