Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Kontek Düet Çiftehavuzlar Konut Projesi

Adeas Mimarlık tarafından tasarlanan Kontek Düet Çiftehavuzlar projesi tamamlandı.

Proje Metni:

Kontek Düet Çiftehavuzlar projesi, kentsel dönüşüm süreci içinde mevcut dört parsel içinde bulunan yapıların yıkılarak, bu parsellerin birleştirilmesi ve bütüncül bir konut ve karma kullanım yaşam alanı kurgulanması süreci üzerinden geliştirilmiştir. Proje alanı, İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Tuğlacıbaşı mahallesi Gülden sokakta bulunan ve tapunun 3112 ada; 194 -244-243-242 no’lu parsellerinin Tevhiden birleşmesi ile oluşacak olan ve yol terkleri sonrasında 5.221,54 m²’lik yüz ölçümüne sahip bir arsadır.

Kat maliklerinin taleplerine maksimum cevap verecek, daha fazla yeşil alan, her daireye 2 adet kapalı otopark, sosyal tesisler sağlayacak ayrıca parçalı parsel yapısını birleştirip tek bir parseller oluşturacak bir kentsel yaklaşım projenin ana omurgasını oluşturmaktadır. Proje genelinde 5200 m² büyüklüğündeki proje alanının 4500 m²’si yeşil peyzaj alanı olarak düzenlenmiş ve kullanıcıların şehrin kargaşasından uzaklaşarak, doğanın huzurlu ortamını bu yaşam alanı içinde deneyimleyebilmeleri hedeflenmiştir.

Bu yaklaşım doğrultusunda A blok  Z+26 katlı B blok  Z+22 katlı olarak toplam 2 blok yerleşim olarak   öngörülmüştür. Balkon kullanımı ve balkonlar üzerinden manzara ve yeşil alanlara açılım yapı kütlesinin oluşumunda etken olmuş ve cephe kurgusunun oluşumunda etkili olmuştur. Yüksek yapı yönetmeliklerinden ve yüksek yapı teknolojisinden kaynaklanan gereklilikler açısından kat yüksekliği brüt 3.20 öngörülmüş olup, temiz kat yüksekliği 2,60 m hedeflenmiştir.

Künye
Proje Yeri: Kadıköy, İstanbul
Proje Tipi: Konut Sitesi / Grubu
Proje Tipi Grubu: Konut
Mimari Proje Ekibi: Baran Yardımcı, Recep Semizoğlu
İşveren: Kontek İnşaat
Ana Yüklenici: Kontek İnşaat
Peyzaj Mimarlığı: Spiga Peyzaj Proje Danışmanlık
İç Mekan Projesi: ADEAS Architects
Konsept Tasarımı: ADEAS Architects
Uygulama Projesi: ADEAS Architects
Statik Projesi: Probi İnşaat Proje
Mekanik Projesi: Meta Mühendislik
Elektrik Projesi: Tasarım Proje
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Arsa Alanı: 5200 m2
Toplam İnşaat Alanı: 26500 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Yardımcı Mimar(lar)
Kübra Nur Baş
Nergiz Sert Koçak