Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Kuzu Effect

EAA-Emre Arolat Architecture tarafından tasarlanan, ofis, konut, çarşı karma kullanım projesi Ankara’da Oran Mahallesi’nde, 2019 yılında inşa edildi.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

90’lı yıllardan başlayarak özellikle İstanbul’da sayıları hızla artan karma kullanımlı yapılar, içinde yer aldıkları bölge ile kurdukları fiziksel ve sosyal ilişkiler bağlamında kent sosyolojisinin önemli aktörlerine dönüştü. Bir yandan kendi fiziksel büyüklükleri, bütüncül mülkiyet yapıları ve içerdikleri çeşitli işlevler nedeniyle hayli kompleks, öte yandan yine bu özelliklerin bir bölümü nedeniyle ziyadesiyle dönüştürücü olan bu yapıların sayısı, son yıllarda Ankara’da da hızlı bir artış gösterdi.

Kuzu Effect projesi Ankara’nın göreceli olarak yeni gelişen bölgelerinden birinde yer alır. Hem batı hem de güney yönünde bulunan orman ile ilişki kuran kompleks, içinde çarşı, konut ve ofis işlevlerini barındırır. Çevresinde bulunan yolların farklı seviyelerinden hem yaya hem de otomobil girişlerinin verilmesi zemin düzleminde olabildiğince geçirgen bir yapı oluşturur. Güney yönündeki bulvar ile doğu yönündeki Zülfü Tigrel caddelerini birbirine bağlayan iç sokak, yapının ana dolaşım aksının güçlü bir akışkanlık kazanmasını sağlar.

Bu tür projelerin önemli ve ayrıştırıcı bir özelliği olarak gerek konut gerekse ofis çözümlerinde farklı seçenekler sunan yapı, geniş anlamdaki sürdürülebilirlik özellikleri ile öne çıkar. Yükseklik, manzara, büyüklük gibi ölçütlere bağlı olarak, yapının bazı bölümünde geniş ve yeşillendirilmiş terasları olan üniteler, galerili ve yüksek tavanlı çözümler, diğer bölümlerinde ise daha konvansiyonel birimler bulunur. Yapının bütününe egemen olan yalın ve karakterli mimari dil, bölgenin ilk dönemlerindeki yenilikçi ruhun güncel bir temsili olarak ortaya çıkar.

Künye
Proje Yeri: Ankara, Çankaya
Proje Tipi: Ofis, Konut Sitesi / Grubu, Alışveriş Merkezi
Proje Tipi Grubu: Konut, Ticari
İşveren: Kuzu Group
Ana Yüklenici: Kuzu Group
Peyzaj Mimarlığı: ON Tasarım
Aydınlatma Projesi: Studio Lighting Design
Statik Projesi: AGM Engineering
Mekanik Projesi: AGM Engineering
Akustik Projesi: Mezzo Stüdyo
Fotoğraf: Emre Dörter
Proje Başlangıç Yılı: 2013
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2014
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 30,730 m2
Toplam İnşaat Alanı: 185,000 m2

Pin It