Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

La Cuento Kahve Dükkanı

La Cuento Kahve Dükkanı, İstanbul’un en önemli ve tarihi semtlerinden olan Beyoğlu ilçesi Karaköy semtinde yer almaktadır.

Bir medeniyetler beşiği olan Karaköy, tarih boyunca farklı kültürlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Tasarlanacak olan kafe bu kültür çeşitliliğini yansıtması hedefi ile yola çıkmış, kafenin Meksika ve İspanyol kültürlerini yansıtması hedeflenmiştir. Karaköy’ün en işlek ve önemli caddesi üzerinde yer alan La Cuento Kahve Dükkanı ve Oteli toplamda 170 m2 alana sahip olup kafe / workshop ve otel işlevlerini bünyesinde barındırır. 

Yapılan çevre analizleri sonucunda mekan, günümüz ihtiyaçlarına ve değişen mimari gereksinimlere göre şekillenmiştir. Karaköy’de ağırlıklı olarak ofis mekanlarının olması mekanın işlev dağılımını da etkilemiştir. Alt katlar kafe ve kısa çalışma mekanı olarak kullanılırken üst katlar süit odalardan oluşan otel işlevini barındırır.   

İki ana cephesi olan yapıda tamamı katlanabilen doğramalar sayesinde iç-dış ilişkisinde bir bütünlük sağlanmıştır. Sarı renk ortaya çıkarılmak istendiği kafe alanında ağırlıkta kullanılırken otel kısmında da mobilyalarda tercih edilmiştir. Zemin kat ve asma katta farklı oturma alanları sunarken dış mekanda da amfi düzeninde oturmalar bulunmaktadır. Asma katta ise, salıncak ve masalardan oluşan iç mekan tasarımı düzenlenmiştir. Ana mutfak, tuvaletler, depolar ve servis mekanları ise bodrum katta çözülmüştür.

Künye
Proje Yeri: Beyoğlu, İstanbul
Proje Tipi: Restoran / Kafe / Bar
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: La Cuento
Ana Yüklenici: Arkinom Mimarlık
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Arsa Alanı: 35 m2
Toplam İnşaat Alanı: 175 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Erdem Dokuzer

Neşe Dokuzer