İlgili Projeler

Mamurbaba House

817 m2 parsel içinde yer alan tek aile evi olan Mamurbaba Evi, Orkun Nayki Mimarlık tarafından tasarlandı.

Yapı, bir ailenin yaşam standartları düşünülerek tasarlanmış ve bölge dinamikleri göz önüne alınarak, yapının işlevsellik, yalınlık ve sürdürülebilir olması ön planda tutulmuş. Tasarımda modern çizgiden ödün verilmeden minimal, yalın ve şeffaf bir tarz benimsenmiş. Bu doğrultuda mekanlar, yönelimler, kullanılan malzemelerin içerik, doğallık ve uyumluluğu sağlanmış. Tamamıyla doğayla uyumlu, sürdürülebilir ve zamansız olmasına dikkat edilmiş.

Mamurbaba Evi kütlesel açıdan 2 aks çevresinde şekilleniyor. Bu parçalanma konutun yaşam ve uyuma alanlarını birbirinden ayırmakta. Yapının tasarımında mümkün olduğunca doğal ışıktan faydalanılacak şekilde cam yüzey açıklıklar maksimumda tutularak, doğal ışığın etkisinin kuvvetlendirilmesi amaçlanmış.

Geniş ve şeffaf açıklıkların kullanıldığı yaşama alanı olan salon bölümü, yeme bölümü ve mutfak gibi farklı işlevdeki mekanlar tek bir kullanım alanına dönüştürülerek yapının odak noktası olarak düşünülmüş.

Yapının cephe ve çatı kaplaması olarak eloksal alüminyum ve bu kaplamayla yumuşak geçişler sağlayan şeffaf yüzeyler kullanılmış. Kullanılan cam açıklıklarla, yapı iç, dış etkisinde bütünlük sağlanmaya çalışılmış. Alüminyum tasarım ile birleştirilerek iç ve dış mekan geçişi sayesinde farklı manzaralar sunarak, sınırsız bir mekânsal deneyim kazandırılmaya çalışılmış.

Künye
Proje Yeri: İzmir, Çeşme
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Orkun Nayki
Ana Yüklenici: Orkun Nayki
Statik Projesi: Timuçin Bakıcı
Mekanik Projesi: Alfa Mühendislik
Elektrik Projesi: Kibele Elektrik
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 817 m2
Toplam İnşaat Alanı: 248 m2

Pin It
Mimar

Orkun Nayki