Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Mektebim Okulları Eryaman Kampüsü

Proje alanı, Ankara Eryaman’da, yoğun bir konut bölgesinde bulunmaktadır.

Eğitim kütleleri; kısıtlı imar koşulları nedeniyle içinde yer aldığı arsanın biçimine uyumlu olarak tasarlanmıştır. Arazinin yükselen kuzey kenarına yaslanan binada; derslikler kuzey ve güney yönlerine yerleştirilmiştir. Merkezindeki iç avlu sayesinde tüm sınıflar ile ortak sirkülasyon ve teneffüs alanlarının doğal ışık ve hava alması sağlanmıştır.

Anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise yapıları ile sosyal ve kültürel birimlerden oluşan ve 10.676 m2 kapalı inşaat alanına sahip Mektebim Okulları Eryaman Kampüsü projesi, işverenin ihtiyaçları ile birlikte temel kullanıcı olan öğrencilerin de etkin olarak kullanabileceği, kültürel ve sportif olanakları ile birlikte eğitim-öğretimini sürdürebilmesinin sağlanması ana fikrini temel alan bir anlayışla tasarlanmıştır.

Her okul grubunun birbirinden bağımsız girişleri, sirkülasyon alanları tasarlanmıştır. Aynı zamanda tüm okulun ön girişinde açık bir tören-etkinlik meydanı da düşünülmüştür. Yapıda 320 kişilik bir konferans salonu, 6 adet laboratuvar, 300 m2 kapalı spor salonu ve yüzme havuzu bulunmaktadır.

Dış cephede kullanılan tuğla kaplama, metal güneş kırıcılar, doğramalardaki renkli camlar ve metal saçaklar ile binaya renk ve hareket katılmış, giydirme cephe ve katlarda farklı renk tonları kullanımı ile binanın yatay etkisi artırılmıştır.

Kuzeyindeki parkla bütünleşen okul kampüsü, abartı ve gösterişten uzak, basit ve yalın mimarisi ile varoluşunu etkili bir şekilde ortaya koymaktadır.

Künye
Proje Yeri: Ankara, Etimesgut
Proje Tipi: Lise / Ortaöğretim, İlkokul
Proje Tipi Grubu: Eğitim
İşveren: Mektebim Okulları
Ana Yüklenici: Onar Mühendislik
Statik Projesi: Okuyan Mühendislik
Mekanik Projesi: Ünlü Mühendislik
Elektrik Projesi: Özay Mühendislik
Şantiye Yöneticisi: Özdihan Gökçe
Proje Başlangıç Yılı: 2016
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2017
Arsa Alanı: 5,304 m2
Toplam İnşaat Alanı: 10,676 m2

Pin It
Mimar

Özdihan Gökçe

Ceyda Gökmen

Merve Güven