Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Merkezi Klinika Tıp Merkezi

1895 yılında inşa edilmiş, neoklasik stil öğelerini barındıran yapının mimari ve iç mimari dönüşüm projeleri hazırlanmıştır.

Tasarım öncesi kısmen poliklinik olarak kullanılan, fonksiyonel ve yapısal açıdan ciddi problemleri olan bina, ihtiyaç programı kapsamında yeniden projelendirilmiş ve 2009 yılında hizmete açılmış olup, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığına bağlı Özel Sağlık Servisi tarafından işletilmektedir. Yeni program gereği yapı, cerrahi ve radyolojik hizmetleri de sunabilen bir tıp merkezine dönüştürülmüştür.

Tasarımda ana taşıyıcı unsurlar ve cephe karakteri korunmuş, mekânlar ihtiyaca göre yeniden kurgulanmıştır. Tasarım öncesi açık olan iç avlu, çelik konstrüksiyondan oluşan skylight örtü ile kapatılmıştır. Yapının zemin katında: görüntüleme, müdahale birimleri, laboratuvarlar ve poliklinikler; birinci katında ağırlıklı olarak farklı branşlarda poliklinikler ve ikinci katında idari birimler yer almaktadır. İç tasarımda yapının özgün dokusuna uygun aynı zamanda bir sağlık yapısında olması gerekli standartları karşılayabilecek malzeme seçimleri yapılmıştır. Restorasyon kapsamında yapısal problemler çözümlenmiş, cephe bakımı ve aydınlatması yapılmıştır.

Künye
Proje Yeri: Bakü, Azerbaycan
Proje Tipi: Hastane / Poliklinik
Proje Tipi Grubu: Sağlık
İşveren: Azerbeycan Cumhurbaşkanlığı Özel Sağlık Servisi
Ana Yüklenici: Yüksel İnşaat Elektrik ve Mekanik
Mekanik Projesi: Karacan Mühendislik
Elektrik Projesi: ASR Mühendislik
Fotoğraf: Yüksel İnşaat MMC
Proje Başlangıç Yılı: 2008
Proje Bitiş Yılı: 2008
İnşaat Başlangıç Yılı: 2008
Toplam İnşaat Alanı: 4.500 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Göksel Öksüz

Bilgin Karaca