Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Mondelez International Türkiye Genel Merkezi

Jeyan Ülkü Mimarlık tarafından tasarlanan ofis Nida Kule Ataşehir'de yer alıyor.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Jeyan Ülkü Mimarlık olarak bizim için çalıştığımız firmaların taleplerine yanıt verirken firma kültürünü doğru şekilde algılamak ve yansıtmak önceliklerimiz arasındadır. Her proje öncelikli olarak işveren firmayı anlamak, çalışma biçimlerini ve vizyonunu kavramakla başlar. Bu durumda kendimizi proje süresince müşterimiz ile ortak gibi düşünürüz. Nasıl algılandıkları kadar; hatta belki de daha fazla, nasıl algılanmak istedikleri bizim için önem taşır. Küresel firmaların oldukça kesin çizgilerle belirlenmiş kurum kimliği dosyalarını incelerken, buna bölge kimliğini katmanın bir yolunu bulmaya çalışırız.

Mondelez Türkiye Ofisleri Projesi’nde de tasarım kimliği dosyasının belirlediği ana hatlara yaptığımız çeşitli müdahalelerle ilerledik. Firma ana ve ara renklerin her mekanda bir arada kullanıldığı bir tasarım örneği üzerinde ilerlerken bizim yorumumuz renklerin farklı ofis alanlarına farklı kimlikler belirleyecek şekilde dağıtılması; tüm renklerin yalnızca ortak kullanım alanlarında bir arada kullanılması şeklinde oldu. Böylelikle mekana bir yapı içi hikayesi katmayı planladık. Bunu yaparken esas düşüncemiz, masaların kişilere ait olmadığı yeni yeni firma düzeninde, kişilere günlük ruh haline veya yapacağı işe özel olarak istediği bir alan seçme özgürlüğünü tanımaktı.

Firma ofis alanı metrekare anlamında ufalacağı için çalışanlara tasarım anlamında avantaj sağlayacak ihtimaller sunulmalıydı. Bu sebeple ara verilecek; nefes alınacak pek çok espas alanın yanı sıra, bir büyük ortak çalışma alanı, bir küçük ‘break-out’ alanı bir de çalışmaya uygun piknik masalarının ve laptop kullanımına uygun düşünülmüş bankların olduğu kafeterya alanı düşünüldü. 

Müşteriyle yapılan pek çok toplantı esnasında yalnızca malzeme seçimi ve tasarım değil, çalışma kurgusu da görüşülerek optimum yerleşim şekli belirlendi. Mondelez takımının bir parçası gibi düşünmeye çalıştık. Örneğin kilitli dolaplar için yalnızca bir-iki alan tayin etmek yerine yaklaşık her kişinin masasına yakın olarak kullanabileceği şekilde homojen olarak tüm mekana dağıtılmış kilitli dolaplar tasarlandı. Bu fonksiyon tüm mekana yayılırken ofis bitkilendirmesini de kapsayan bir tasarım öğesi olarak kullanıldı.  

Mondelez’in yeni ofisleri için, yeşil, iyi ışık alan, renkli ve eğlenceli sözcüklerini kullanabiliriz. Ancak yeni ofislerde belki de en ön plana çıkarılması gereken anahtar sözcük, ‘eşitleştirmek’ olacaktır.

Harita
Künye
Proje Yeri: Ataşehir, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Mondelez International
Ana Yüklenici: SISTEMA
Fotoğraf: Ali Bekman Photography
Mimari Mesleki Kontrollük: Jeyan Ülkü Mimarlık
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 1,000 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Melis Kurultay

Pınar Tola

Samet Gülel

Bengü Şahin