Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Motorplus

Uluslararası araç satışı yapan bir tedarik firması olan Motorplus’ın İstanbul Maslak’taki ofisi Iglo Architects tarafından tasarlandı.

Tasarımcılar, Maslak Oto Sanayi 2.Kısım’da bulunan asma katlı standart tip atölye yapısını dönüştürürken sıra düzende planlanmış diğer atölyeler arasında cephesiyle sırıtmadan farkını ortaya koyan bir yapı tasarlamayı hedeflemiş.

Tasarımda daha önceden araç servisi olarak kullanılan alana lounge, yönetici odası, operasyon ve dış ticaret bölümleriyle birlikte, mutfak ve tuvalet alanlarını da içinde barındıran mekanlar kurgulanmış. Yapı incelendiğinde eğimli beton plak çatısının üzerine ikinci bir trapez çatı yapıldığı ve aralarında 50 cm’lik boşluk olduğu fark edilmiş. Yapının komşularla uyumu bozulmayacak şekilde alttaki beton plak kırılarak yüksekliği artırılmış ve bu sayede asma kat uzatılarak tam kata dönüştürülmüş. Çatı tadilatı sırasında açılan ışıklıklarla ise aydınlık ve ferah bir atmosfer elde edilmiş. Giriş katına, önündeki terası da kullanabilen sürme doğramalı lounge bölümü yerleştirilmiş ve arkasına misafir ve personel tuvaletleri ile mutfak alanından oluşan ıslak hacimler yerleştirilerek ön cepheden operasyonel ofis alanı gizlenmiş. Az pencereye sahip olan bu alanda barissol tavan ve ayna kullanılarak geniş, aydınlık bir etki elde edilmiş. Üst katta planlanan karsısındaki askeri alanın yeşil peyzajına bakan yönetici odası, tamamen açılan pencereleri ve çatı fenerleriyle aydınlık ve panoramik prestijli bir atmosfer haline gelmiş. Duvar kaplamasının arkasına gizlenmiş tuvalet ve şöminesiyle konforu artırılmış.

Yine üst katta konumlanan altı kişinin çalışabileceği dış ticaret bölümü yüksek tavanlı ve aydınlık ortamıyla keyifli bir çalışma mekanı haline gelmiş. Çevredeki diğer atölyelerin gürültülerinden etkilenmemek için duvarlarda ses emici keçe ve izolasyon sıvaları, zeminlerde ise izolasyonlu şaplar kullanılmış. Sıra düzende planlanmış atölyeler arasında kalan yapı, cephesiyle komşuları arasında sırıtmadan tasarımıyla farkını göstermeyi başarmış.

Künye
Proje Yeri: Sarıyer, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Motorplus
Ana Yüklenici: Iglo Architects
Proje Yöneticisi: Zafer Karoğlu
Statik Projesi: Doruk Mühendislik
Mekanik Projesi: MEP Mühendislik
Elektrik Projesi: Enmar
Tesisat Projesi: MEP Mühendislik
Çelik Projesi: Doruk Mühendislik
Fotoğraf: Fethi İzan
Mimari Mesleki Kontrollük: Zafer Karoğlu
Şantiye Yöneticisi: Denizhan Mutlay
Proje Başlangıç Yılı: 2020
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2021
Arsa Alanı: 71 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Zafer Karoğlu

Denizhan Mutlay
Yardımcı Mimar(lar)
Ezgi Şenol