Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Niamey Radisson Blu Hotel

Avcı Architects tarafından tasarlanan otel, Niamey şehrindeki Boulevard de la Republique North of the Palais des Congres’de konumlanıyor.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Bu alanda aynı zamanda Tunus Ulusal Üniversitesi, Nijer Federal Devlet Ofisleri, eski Başkanlık Sarayı, Nijer Ulusal Hastanesi ve daha birçok kurumsal bina bulunmaktadır. Yeni Niamey Oteli, Nijer’in en kayda değer kurumlarından bazılarının yanında yerini alacaktır.

Otel, işlevlerin birbirini tamamladığı, birbirine entegre edilmiş bir banket ve kongre oteli kompleksi olarak tasarlanmıştır. Otel, Batı’ya doğru Nijer Nehri’nin manzaraları eşliğinde işleyecektir.

Yaklaşık 194 odalı otel, bir banket salonu, çok sayıda konferans odası, gün boyu servis eden bir restoran, lounge bar, New York Bar, yüzme havuzları ve bir spa içermektedir. 160 tane standart oda, 12 yönetici odası, 7 büyük suit, 13 küçük suit, bir kral suit, bir de başkan suiti vardır. Kompleksin toplam alanı 21.000 metrekareyi aşkındır.

Üçgen biçimli saha, benzer statürde sivil binalarla sıralanmış olan, Niamey’in belki de en önemli sokaklarından biri üzerinde bulunmaktadır. Yeni bina, bütün kamusal fonksiyonlara sokaktan ulaşımı sağlayarak şüphesiz Boulevard de la Republique ile cephesel bir ilişki kurmalıdır. Banquet salonu bağlantılı ve otelin bir parçası olarak erişilebilir olsa da buraya ayrı olarak otelin avlusundan da ulaşmak mümkündür.

Yeni otelin geometrisi Boulevard de la Republique’in akslarını tanımakta ve ana otel binasını bu aks üzerinde hizalamaktadır ancak banket salonu, restoran ve asmakat üzerindeki toplantı odaları aksı döndürüp, şehrin doğu sınırındaki örgüsüne karşılık vermektedir.

Sahanın üçgen biçimi sebebiyle, güneydeki alan dar bir noktaya doğru birleşmektedir. Yüzme havuzları buraya konumlandırılmış ve bu alanlar genel sokak seviyesinin üzerine yükseltilip ana girişe doğru uzanan, doğu ve batı sınırları boyunca giderek transparanlaşan bir mahremiyet duvarıyla çevrelenmiştir. Otelin ana cephesi, Nijer Nehri’nin üzerinden şehrin Batı kısmının manzaralarını baz alarak Batı’ya doğru yöneltilmiştir. Otel, aynı zamanda, Güney’deki Round Point Kennedy’den de görünür haldedir.

Merkeze servis erişimi doğu sınırından yapılsa da ziyaretçiler için ana erişim ve otopark hala Boulevard Republique üzerinden yapılmaktadır.

Künye
Proje Yeri: Niamey, Nijer, Afrika
Proje Tipi: Otel / Motel
Proje Tipi Grubu: Konaklama
Peyzaj Mimarlığı: Arzu Nuhoğlu Peyzaj Tasarım
Aydınlatma Projesi: ON/OFF Aydınlatma Tasarımı
Statik Projesi: Nodus
Mekanik Projesi: Metta Mühendislik
Elektrik Projesi: EMT Elektrik
Altyapı Projesi: Oed Mühendislik
Akustik Projesi: Mezzo Tasarım
Yangın Tahliye Projesi: Alara Proje Mühendislik

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Selçuk Avcı

Seray Öztürk

Emre Aslan

Mustafa Yıldız

Oğuzhan Güler

Efe Talay

Miray Altındiş

İrem Naz Kaya

Merve Celasun

Övgü Özcan

Adem Boz