İlgili Projeler

Olea Armonia by Evke

Architectonic Mimarlık tarafından tasarlanan Olea Armonia projesi, Mudanya feribot iskelesine 10 dakika mesafede ve çevre yolunun hemen yakınında yer alıyor.

Projede sürdürebilirlik kavramı, doğaya zarar vermeden doğayla iç içe bir mahalle oluşumu ile sosyalleşmeye elverişli bir ortam olarak ele alınmış. Bu bağlamda sokak algısı ile oluşturulan yapı içerisinde sebze bahçeleri, sohbet alanları, amfi gibi rekreasyon alanları oluşturulmuş.

Proje yerleşiminde bloklarda bina girişleri ortak alanın yer aldığı iç avludan sağlanan bir hiyerarşik mekan düzeni oluşturulmuş. Villalarda ise mekanlar ve girişleri birim özelinde ele alınmış. Blok ve villaların yerleşiminde geçişler ön plana çıkarılarak ulaşım kolaylığı sağlanmış.

Proje sosyal tesis, fitness salonu, squash, yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk oyun parkı, amfi tiyatro ve kafe gibi açık-kapalı mekanlarda kullanım alanları sunuyor. Sitenin tüm otopark ihtiyaçları ise kapalı ve açık otoparklar ile sağlanmış. Kapalı otoparklara girişler aksları yayalaştırmak adına sosyal alanlardan bağımsız konumlandırılmış.

Künye
Proje Yeri: Mudanya, Bursa
Proje Tipi: Konut Sitesi / Grubu
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Evke Yapı
Danışman: Murat Evke
Ana Yüklenici: Evke Yapı
Proje Yöneticisi: Kerem Kahveci
Statik Projesi: AKM Mühendislik, Abdülkadir Meral
Mekanik Projesi: Bilberk Isı, Murat Manas
Elektrik Projesi: Mehmet Ünaldı
Tesisat Projesi: Bilberk Isı, Murat Manas
Fotoğraf: Kerem Kahveci
Proje Başlangıç Yılı: 2014
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 22,000 m²
Toplam İnşaat Alanı: 38,078 m²

Pin It
Mimar

Kerem Kahveci

Nazlı İpek Kahveci

Merve Kurt

Merve Alımlı