+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Park Tıp Merkezi İç Mekan ve Cephe Tasarımı

Tasarım hikayemiz "modern bir hastane imajını tasarımla kullanıcıya nasıl aktarırız" sorusu ile başladı.

Bu anlamda "çağdaş ve modern tasarım yaklaşımımız, mekanlar ve tasarlanmış tüm öğelerde yansıtılsın" amacında olduk. Çizgilerimizi bütünden özele her noktaya aktarmaya gayret ettik. Yine aynı kaygı ile renk kurgusunu çağdaş tasarım yaklaşımlarına özgü yaratmaya özen gösterdik. Bu anlamda antrasit gri ve beyaz ile ikisinin arasında patlayan canlı bir renk olarak turuncuyu seçtik.

Projede mimari tasarımın zorunluluk olarak getirdiği ince uzun hastane giriş karşılama mekanının derinlik etkisini kırmaya çalışmak yerine daha da vurgulamayı amaçladık. Bu amaçla hem oturma birimleri ve hem de zemin tavan tasarımı ile tasarımda lineer mekan kurgusunu baskın kılmayı hedefledik. Lineer çizgileri birbiri ile radiuslu birleştirerek sert hatları kırmayı düşündük.
Poliklinik ve tüm hasta yatak katları dahil tüm binada aynı tasarım dili ve renk kurgusunu yansıtmayı amaçladık.

 

Harita
Künye
Proje Yeri: İzmir, Bayraklı
Proje Tipi: Hastane / Poliklinik
Proje Tipi Grubu: Sağlık
İşveren: Park Tıp Merkezi
Proje Yöneticisi: Gonca Ateş Öztürk, Emre Öztürk, Altay Karabulut, Bülent Menderes
Cephe Tasarımı: Vero-Concept Mimarlık
Proje Başlangıç Yılı: 2012
Proje Bitiş Yılı: 2014
İnşaat Başlangıç Yılı: 2011
İnşaat Bitiş Yılı: 2015
Toplam İnşaat Alanı: 5,500 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Gonca Ateş Öztürk

Emre Öztürk

Altay Karabulut

Bülent Menderes