Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Pellini Loft Full Off Grid

PDESGN Mimarlık tarafından tasarlanan mobil otel odası Casa Lokomotif firması için geliştirilmiş.

PDESGN Mimarlık, projeyi anlatıyor:

“Casa Lokomotif karavan ev sistemleri (mobile tiny house) talebi üzerine, tescilli tasarımımız Pellini modeline asma kat ekleyerek, ebatlarında büyüme gerçekleştirerek, 3,5 ton genel ağırlığa sadık kalacak şekilde, Türkiye’nin ilk full off-grid gezen otel odası konseptini oluşturduk.

Casa Lokomotif firmasının know-how’ı ile tekne sistemini entegre ettik. 4 kişinin konaklamasına olanak veren araç Casa Lokomotif firmasının müşterisinin kiralama yapacağı duraklarda ihtiyaç halinde dışarıdan 220 volt elektriği de kullanabilir olarak tasarlandı. Aracın dış ve iç kaplamaları alüminyum kompozit olarak özel tasarladığımız detaylarla birleştirilerek kaplandı. Araç içerisindeki tüm ahşap işleri huş marin kontra ile imal edildi. İç mobilyalar en hafif şekilde tasarlandı. Alt katta yer alan L sofa çift kişilik yatak olabilirken, asma katta da 2 kişinin yatma alanı oluşturuldu. 6 adet güneş paneli, 4 adet jel akü ve inverter ile off-grid sistemin elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

Anahtar teslim olarak projelendirilen araç, 108 litre temiz su deposu, 120 litre pis su deposu, taşınabilir klozeti, otomatik marin hidrofor sistemi, gazlı karavan tipi su ısıtıcısı, 100 litre marin buzdolabı, LED aydınlatmaları ile %100 çevre dostu mobil ev hayata geçirildi. 4 mevsim kullanıma uygun olarak duvar ve çatısında ısı izolasyonu olan aracın kendine ait taşınabilir terası da mevcuttur. Ürün karavan ruhsatı ve plakasına sahiptir. Yaşam ömrünü tamamladığında geri dönüşüme katılabilecektir.”

Künye
Proje Tipi Grubu: Konaklama
İşveren: Casa Lokomotif
Ana Yüklenici: Casa Lokomotif
Alt Yüklenici: Pdesgn Mimarlık
Elektrik Projesi: Karadağ Elektrik
Proje Başlangıç Yılı: 2020
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Toplam İnşaat Alanı: 16 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Pelin Düştegör