Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Pernod Ricard Türkiye Genel Müdürlüğü

Pernod Ricard Türkiye Genel Müdürlüğü AIDA Mimarlık tarafından tasarlandı ve inşaatı 2018 yılında tamamlandı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Birçok içki markasını bünyesinde barındıran Pernod Ricard’ın, Türkiye’deki operasyonlarını yönetebileceği yeni merkezi için İstanbul Maslak’ta yer alan Spine Tower’ın 19. katına yerleşme kararı almasıyla başlayan süreçte mimari ekipten talepleri, ofis ortamlarının kendi ruh ve enerjilerini yansıtacak ve büyüme projeksiyonunda ihtiyaçlarını karşılayacak bir ofis olması yönündeydi.

Genç, dinamik ve eğlenceli bir çalışan  kadrosuna sahip Pernod Ricard için aktivite temelli çalışma mottosuyla tasarladığımız ofiste tüm çalışanların istediği yerde istediği kişiyle çalışmakta özgür hissedeceği fiziki koşullar oluşturuldu. Bu esnekliği sağlayabilmek için çalışma alanları ile sosyal alanları içiçe kurgulayarak  net bir sınır oluşturmaktan kaçınıldı. Bu sayede sosyal alanların çalışma alanının bir parçası haline gelmesi ve fonksiyonel olarak desteklemesi sağlandı. Doğrudan iletişim halinde bulunan  birimler birbirleriyle yakın şekilde konumlandırılırken, bütün birimlerin doğu, kuzey, güney yönlerine denk gelmesi sağlandı. Batı yönüne ise etkinlik alanı, toplantı odası gibi fonksiyonlar yerleştirildi.

Net 850 m² kullanım alanına sahip dairesel ofis formunun getirdiği zorlayıcı kısıtlamalarına karşın geliştirdiğimiz ortogonal plan kurgusu projenin en inovatif çözümüdür. Dairesel formun içerisine yerleştirilen kare formundaki sirkülasyon hattıyla bina çekirdeği arasında  kalan alanlar servis, teknik alanlar, depolama birimleri gibi birçok farklı fonksiyonun çözülmesini sağlarken, açık ofis düzenindeki çalışma alanlarının net kullanımına olanak sağlamıştır. Dairesel form içerisinde ortogonal plan kurgusu yaklaşımı, ışınsal plan kurgusuna göre daha düzgün mekanlar oluştururken, malzeme miktarı, imalat kolaylığı ve yapım süresi bakımından oldukça etkili olmuştur.

Verimsiz ve yüksek maliyetli büyük toplantı odaları yerine, birkaç kişinin toplantı yapmasına imkan verecek küçük ama çok sayıda toplantı  ve bireysel çalışma alanı ofis geneline dağıtıldı. Çalışanların sosyalleşebileceği, büyük toplantı ve etkinliklere imkan sağlayacak, teknolojik altyapısı da buna göre düşünülmüş bir alan, çok amaçlı bir etkinlik alanı olarak tasarlandı. İçerisinde firma kültürüne uygun bir bar, küçük amfi basamakları olan bu alanda  malzeme ve renk seçimleriyle, ahşap pergola şeklinde asma tavan, tuğla duvar ve zeytin ağacıyla sıcak bir atmosfer yaratılmıştır. Bitkiler masa ortalarında, duvarlarda, seperatörlerin içerisinde kullanılmıştır. Homojen bir aydınlatma yerine masa üzerlerinde, aktif çalışma alanlarında, sosyal alanlarda ve sirkülasyon alanlarında farklı aydınlatma değeri kullanarak farklı ambiyanslar oluşturuldu.

Pernod Ricard bünyesinde bulunan markalardan bazıları sosyal alanlar, toplantı alanları gibi fonksiyonel alanlarda marka köşesi olarak tasarlanırken, diğer markalar grafik anlatımla ve sanat yerleştirmeleriyle yer buldu. Girişin tam karşısında gelenleri karşılayacak şekilde Pernod Ricard’ın markalarına ait şişelerden oluşan bir enstelasyon sanatçı Ayça Telgeren tarafından bu proje için gerçekleştirildi. Duvar resimleri ressam Alpagut Ayberk tarafından yapıldı.

Harita
Künye
Proje Yeri: Sarıyer, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Pernod Ricard Türkiye
Fotoğraf: Sahir Uğur Eren
Şantiye Yöneticisi: Hakan İmsiyatoğlu
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 850 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Korkut Yıldırım

Hilal Cumhur