+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Recordati Ofis

Maslak Office Building (MOB) binasının iki katına yerleşen Recordati ofisinin iç mekan tasarımı Boytorun Mimarlık tarafından yapıldı.

Boytorun Mimarlık, projeyi anlatıyor:

İtalya merkezli ilaç firması Recordati’nin Türkiye’deki genel müdürlük ofisinde mekan genelinde kullanılan şeffaf bölücüler, açık tonlarda boyanan duvarlar, cam kenarlarına konumlandırılan çalışma alanları ile ferah bir mekan kurgulandı. Ofis düzeni dışında çalışma mekanları da tasarlayarak çalışanlara monotonluktan uzak özgür bir ortam sunuldu. Maslak Building Office binasında iki kata yayılan ve 1500m2’lik alana sahip Recordati Ofisi’nde genel kurgunun merkezinde çekirdek, WC, IT gibi birimleri, cephede ise ofis alanları konumlandırıldı.

Yönetici odaları ve toplantı odalarında şeffaf bölücülerin kullanılmasının yanı sıra ofis düzeneğindeki çalışma alanlarıyla birlikte açık çalışma alanlarına da yer verilerek Recordati ofisine ferahlık kazandırıldı. Binanın saydam cephesini pekiştirecek şekilde kullanılan açık renk duvar boyaları ile çalışanların güneş ışığından tam verimle yararlandığı Recordati ofisinde, şeffaf bölücüler, üzerlerinde yer alan ve molekül dizilimini anımsatan folyo kaplamalar sayesinde monotonluktan uzaklaştırıldı. Mobilyalarda kullanılan kumtaşı rengiyle mekanı boğmadan, tüm öğelerle uyumlu bir görünüm oluşturulması amaçlandı.

Toplantı odalarında yer verilen kayar katlanır paneller fonksiyonel kullanım ve estetik bir görünüm sunarken, siyah rengin ve ahşap malzemenin daha yoğun kullanımıyla birlikte yönetici odalarının çalışma alanlarından farkı öne çıkarıldı. Firmanın kurumsal rengi olan kırmızıyı girişteki karşılama alanı, dolap aralarındaki sedirler, doğrama üzerindeki folyolar gibi farklı noktalarda ön plana çıkararak ofise hareket kazandırılırken tasarımıyla bir kristali andıran resepsiyon bankosunu etkileyici bir karşılama noktası haline getirildi. Tavanda ve yer yer dolaplarda kullanılan ahşap latalar ile de mekanda sıcak bir atmosfer yaratıldı. Tavanda farklı malzemeler ve ahşap latalar arasına armatürlerin yerleşimiyle monotonluk kırılırken, merdiven kovası üzerinde yer alan ve verimli bir aydınlatma sağlaması amaçlanan özel tasarım armatür ile sirkülasyon alanlarından fark edilen çarpıcı bir nokta oluşturuldu. Zeminde doğal görünümlü malzemeler kullanmayı tercih ederek dizilim şekilleriyle şık bir görünüm elde edilmesi ve akışkanlık yaratılması hedeflenirken, ofis ve ortak alanlarda ise gerek döşemeyle gerek tavanla birbirinden ayırarak ofisin mekansal olarak tanımlı olmasını sağlandı.

Recordati ofisinde çalışan yaklaşık 100 kişinin rahatlaması için oluşturulan dinlenme alanları, tek bir noktayla sınırlı bırakılmak yerine ofis içerisine dağıtılarak çok daha dinamik ve etkileşime açık sosyal alanlar kurgulandı. Koridor boyunca dizilen dolaplar arasındaki monotonluğu kırmak adına keçe kaplı sedirler oluşturularak aynı zamanda keyifli dinlenme alanları da yaratıldı.

Harita
Künye
Proje Yeri: Sarıyer, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Recordati
Proje Başlangıç Yılı: 2016
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016, 2016
Toplam İnşaat Alanı: 1,500 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Yudum Boytorun

Semih Boytorun