İlgili Projeler

Schattdecor Showroom

İstanbul Gebze'de bulunan Schattdecor Dekoratif Kağıt Baskı San. ve Ltd. Şti. firmasına ait showroom do-C architects tarafından tasarlandı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Mekan, "Schattdecor" dekor baskı firmasının showroom ve konferans odası olarak kullanılması üzerine tasarlanmıştır. Konsept, kullanıcılar-çalışanlar ile ürünleri daha pratik olarak bir araya getirmek ve ürün baskı çeşitliliğini firma müşterilerine aktarmak üzerine oluşturulmuştur. 

Ürünler(baskı numuneleri) firmada farklı ölçülerde ve baskı yapılacak konulara göre sınıflandırılmaktadır. Firmanın sahip olduğu 1000’den fazla baskı örneğini depolamak ve sunmak için alan yaratılması gerekli görülmüştür. Projede tamamen bu ürünlerden oluşan bir duvar tasarımı gerçekleştirilmiştir. Bu duvar hem konferans salonu ile showroom-toplantı alanını birbirinden ayırmakta hem de firmanın müşterileriyle gerçekleştirdiği toplantı sırasında ürünleri hızlı ve anlaşılabilir sunma kolaylığı sağlamaktadır. Bu baskı numunelerinden oluşan duvar firma müşterileri için de bütün ürünlerin kolaylıkla seçililebildiği hızlı ve kolay alışveriş platfomuna dönüştürülmüştür.

Showroomun girişinde bir bekleme alanı tasarlanmıştır. Konferans salonu ile showroom girişi, opak duvar yerine doğrama ile birbirinden ayrılarak konferans salonu kullanılmadığı zaman da girişin doğal ışık alması sağlanmıştır.

Girişte yer alan sergileme duvarına asılan baskı numuneleri çelik halatlar ile tutturulmuştur. Bu duvarda yer alan ayna kapaklı alçak dolap sayesinde firma ürünleri(baskı numuneleri)nin tekstürünün devamlılığının okunması sağlanmıştır. 

Numune teşhir duvarının önünde yer alan beton kaplı yüksek blok numune dolabı ürün boyutlarına göre çekmecelere bölünmüş, büyük ölçülü numunelerin depolanması amaçlanmıştır.

Tasarımın ana fikri olan ve numunelerin renk ve desen çeşitliliği ile birlikte canlılık kazanan  numune teşhir duvarı showroomun odağı haline gelmiştir.

Künye
Proje Yeri: Gebze, İstanbul
Proje Tipi: Mağaza / Showroom
Proje Tipi Grubu: Ticari
Fotoğraf: Çağla Abdu Dönmez
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 150 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Barış Dönmez

Çağla Abdu Dönmez