+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
Join with or .
Other Works
Similiar Projects

Skechers TR-Casual Showroom

'Skechers' ayakkabı markasının, Ortaköy'deki ana binasında bulunan ayakkabıların sergilenmesi için esnek ve pratik bir sistem tasarlanmış.

Mimarları projeyi anlatıyor:

Uluslararası bir ayakkabı markasının Türkiye distribütörü olan şirketin ana binasında yer alan mekanda, markanın casual ayakkabıları sergileniyor. Showroom; sipariş dönemlerinde, markanın satış temsilcileri tarafından bayii temsilcilerine sezon ürünlerinin sunumu amacıyla kullanılıyor.Mekanın kullanım gereklilikleri doğrultusunda oluşturulmak istenen bir 'ana hacim' hissi için, mevcut yapının rasyonel olmayan plan yapısı çok uygun değildi. Binanın ana sirkülasyon-teras bağlantısının bu kattan olması da; kullanım esnasındaki konsantrasyon beklentisini zedeleyecekti.

Bu girdiler doğrultusunda, bölücü bir duvarla mekan; toplantı masasını merkezine alan bir ana hacim ile duvarın arkasında bıraktığı sirkülasyon aksı ve ona takılmış daha küçük bir sergileme alanına ayrıldı.Markanın, aktif, rahat ve kentli bir yaşam stiline hitap eden casual kategorisi ürünleri; mekanda, günlük hayatlarda yer bulan eylemlere platform oluşturan tanıdık öğelerin bir araya getirilmesine referans oldu. Malzeme kararları, özelleşen ürün grupları için kullanılan sergileme üniteleri tasarımları ve hareketli mobilya seçimleri; bu yaklaşım dahilinde gerçekleşti.


Markanın casual kategorisinde, her sezon gruplandırma ve adet olarak değişkenlik gösteren farklı alt ürün grupları bulunuyordu. Sipariş dönemlerinde, farklı müşterilere göre değişkenlik arzedebilecek şekilde, satış temsilcilerinin; ürünleri kolay ve esnek bir biçimde gruplandırarak sergileme biçimlerini organize etmelerine olanak sağlayan, modüler ve dinamik bir raf sistemi tasarlandı.

 

Bu sistem, mekanın ana hacmindeki geniş cephesinde, hiç ürün yokken ya da tamamem doluyken bile bir doku oluşturuyordu. Sistem, masif ahşap parçaların; kapalı ve açık olarak durabileceği, duvarın önünde pivot dönebilecek basit bir mekanizmayla iç cepheye monte edilmesi ile oluşturuldu. Ziyaretçiler tarafından seçilen/seçilmeyen ürünlerin ayrıştırılması amacıyla da kullanılabilecek bu sistem; interaktif kullanıma olanak sağlaması açısından kullanıcı-mekan ilişkisini güçlendiriyordu. Bu raf sistemi; ana hacmi çevreleyen bölücü duvar hizasında, yarı geçirgen bir durum oluşturan varyasyonuyla tekrarlandı. Bu varyasyon ile mekan; ahşap parçaların kapalı ve açık konumunlarındaki yoğunluk oranında şeffaflık kazandı.

Map
Details
Project Location: İstanbul, Beşiktaş
Project Type: Store / Showroom
Proje Tipi Grubu: Commercial
Employer: Olka Spor Malz. Tic. AŞ
Photography: Şafak Emrence
Project Start Date: 2015
Project End Date: 2015
Construction Start Date: 2015
Construction End Date: 2015
Total Construction Area: 85 m²

Pin It
Architectural Offices
Architects

Başak Emrence

Şafak Emrence

Cansu Sezer

Pınar Sünbül

Ece Ilgın Avcı