+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
Join with or .
Other Works
Similiar Projects

SS300 Evi

Esin Dorsan projeyi anlatıyor:

"Zekeriyaköy'de bulunan üç katlı bir villanın içinin, cephesinin ve bahçesinin yenilenmesi için mekanın komple bir rölövesi alındı öncelikle. Ardından, işverenin şikayetler listesini toparlamak ve ihtiyaçlarını dinlemek üzere bir toplantı düzenlendi. Bu toplantı sonunda ana konsept kendiliğinden belirlenmiş oldu. Sade, ferah ve fonksiyonel çözümler üzerine yoğunlaşmaya karar verildi. Evin modern bir çizgide baştan yaratılmasının yanı sıra, konfordan taviz vermeyecek kadar da rahat yaşam alanları yaratmak amaçlandı. Evin her yerinden algılanan merdiveninin tasarım açısından birleştirici bir öge olduğu ortadaydı. Bu sebeple, saplama ankraj tekniği ile kenar duvarlara monte edilecek ve basamak altlarından gizli Led aydınlatmalar ile ışıklandırılacak bir tasarım önerildi. Bu merdiven hafif ve modern görüntüsünün altında sağlamlığı ve fonksiyonelliği de barındırdığı için, mekana uygun görülen tasarımın genel çizgisinin de kısa bir özeti oldu. Mesela, ortak kullanım alanlarının aydınlatmaları tasarlanırken, merdivende yakalanan etkiden esinlenerek niş içerisine saklanmış dimli endirekt şerit Led aydınlatmalar kullanıldı. Villa için özel üretilen niş içi dolaplar ve şarap kavları için genelde bambu kaplama ve beyaz lake malzemelerin uyumu tercih edildi. Bir aylık bir çalışma dönemi sonunda uygulanmaya hazır bir proje paketi olarak, tüm çalışmalar müşteriye dosya halinde teslim edildi."

Details
Project Location: Sarıyer, İstanbul
Project Type: Single House
Proje Tipi Grubu: Konut
Employer: Sinan Soydan
Interior Architecture: Punto Mimarlık
Projcet Manager: Esin Dorsan
Lighting Project: Punto Mimarlık
Mechanical Project: Punto Mimarlık
Electrical Project: Punto Mimarlık
Plumbing Project: Punto Mimarlık
Project Start Date: 2013
Project End Date: 2014
Building Plot Area: 450 m2
Total Construction Area: 300 m²

Pin It
Architectural Offices
Architects

Esin Dorsan
Contributing Architect(s)
Büşra Yazıcı