Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Statkraft

Hidroelektrik alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Norveç merkezli Statkraft firmasının İstanbul Merkez ofisi, Emaar Ofis Binası 19. katta ve toplam 700 m2 alanda yer alıyor.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Renkleri ve sade tasarımı ile Statkraft firmasının kurumsal yönleri ve çalışma stratejisini yansıtmak planlanmıştı. Açık ofis alanında şirket çalışanlarının standart ofis düzeni dışında çalışabileceği çok fonksiyonlu alanlar oluşturulması, ihtiyaç programına göre istenen kapalı ofis alanları, toplantı odalarının düzenlenmesi ve tüm ofis alanları için gün ışığından maksimumda yararlanabilmek tasarım sürecimiz için önemli konulardı.

Tasarım ve planlama aşamasında, kurumsal yapının ve kurumsal dilin etkisini tüm mekanlarda hissettirmek önceliğimizdi. Ofis girişinde çalışanları ve misafirleri karşılayan ferah bir resepsiyon alanı oluşturulurken, server, arşiv ve depo gibi hizmet alanları binanın çekirdek hattında; açık ofis, toplantı odaları ve yönetici odaları gibi çalışma alanları ise gün ışığını alabilecek şekilde dış cephe kenarında kurgulandı. Farklı çalışma ve sosyalleşme ihtiyaçlarına karşılık olarak düşünülen masa düzeni, oturma alanı, telefonla görüşme alanı ve sosyal alan mevcut programa eklenerek mekan çeşitliliği sağlandı. Bu alanlar firmanın kurumsal renkleri ve kurumsal kimliğini yansıtan görseller ile zenginleştirildi.

Künye
Proje Yeri: Üsküdar, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Statkraft
Ana Yüklenici: A4 Mimarlık
Fotoğraf: Ali Bekman Photography
Proje Başlangıç Yılı: 2020
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Toplam İnşaat Alanı: 700 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Adil Kırkaya

Erdem Argun

Argun Alıcı