+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Sütaş Genel Müdürlük Ofisi İç Mekan Projesi

Sütaş Genel Müdürlüğü için tasarlanan proje, binanın zemin katında bulunan 2.500 m²’lik alana ait iç mimari tasarım ve uygulama yönetimi hizmetlerini kapsar.

Bina girişinde yer alan merdivenlerden başlayarak, giriş holü, VIP toplantı odası, bekleme ve lounge alanları ile kat koridorları ve ortak hacimlerin yenilenmesi amacıyla oluşturulan iç mekan tasarımları, modern ve çağdaş bir üslupta yeniden tasarlanmıştır. Girişten itibaren tasarlanan tüm mekanlarda, firma kurumsal kimliğinin hissedilmesi ve vurgulanması temel tasarım konsepti olarak benimsenmiştir. Bu maksatla özellikle giriş holü tasarımı, firma kurumsal kimliğiyle örtüşen “süt diyarı” temasının öne çıkartıldığı ve bu temaya uygun unsurların mimari bir dil birliği içerisinde kullanılması ile önem kazanır. 

Zemin kat kullanımının ağırlıklı olarak toplantı odalarına ait olmasından dolayı, bu katın tümüne hitap edecek nitelikte, iki adet bekleme ve lounge alanı ile bir adet ikram bölümü tasarlanmıştır. İkram alanı aynı zamanda Sütaş markasına ait ürünlerin tadımı için de kullanılmaktadır.

Genel anlamda; Sütaş Genel Müdürlük ofisi için tasarlanan projenin firma kurumsal kimliği ile örtüştürülmesi ve entegrasyonu temel tasarım problematiği olarak belirlenmiştir. Bu sayede mimari bir katma değer olarak yaratılan aidiyet hissi neticesinde kullanıcı mutluluğu pekiştirilmiştir.

Harita
Künye
Proje Yeri: Ümraniye, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Sütaş Süt Ürünleri AŞ
Ana Yüklenici: OSO Mimarlık
Fotoğraf: OSO Mimarlık
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 2,500 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Ozan Bayık

Serhan Bayık

Okan Bayık

Gülsenem Sütcü