+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

The Bussiness Year - TBY Ofisi

The Business Year Medya Ofisi için tasarlanan ofis, İstanbul’un merkezinde konumlanmış Barbaros Plaza’nın 12. katında, şehir manzarasına hakim bir konumda yer alıyor.

Slash Architects, projeyi anlatıyor:

Plaza’da bulunmanın getirdiği kurumsallığı, bir medya ofisi olmanın yaratıcılığı ile birleştiren ofisin tasarımında sıcak, yaratıcı ve doğa dostu bir ortam kurmak hedeflenir. Bu yaklaşımla tasarlanan ofis, çalışanlarına samimi bir ortam sunan, plaza ofisinin mesafeli ve soğuk algısını değiştiren, ortak alanlarda kurgulanan sürprizli işlevler ile ofis hayatını canlandırılan; çalışanların dinamik, heyecanlı, konforlu ve üretken hissedeceği bir mekan olarak kendini gösterir.

Üç cephesi boğaz ve kent manzarası ile çevrili ofisin uluslararası yapısına ve işleyişine uygun çalışma bölüntüleri oluşturulurken, derginin editörlerinin ve tasarımcılarının bulunduğu mahaller açık ofis mantığında ortak çalışma alanlarının çeşitliliği ile dikkat çeker. Ofis’in beyni olan “üretim” grubunun yer aldığı açık ofiste tasarlanan “Meet-Up Room”, “Open Research Library” ve “Idea Wall” sayesinde ekip çalışması güçlenirken üretimin sürekliliği sağlanır. Ortak çalışma alanlarının yansıra, sirkülasyon ve ortak alanlarda yer alan nişler de ofisin ihtiyaçlarına yönelik olacak şekilde fonksiyonel tasarımlarla canlandırılır. Koridorlarda yer alan “Kitchenette”, “Lounge Point” ve “Printing Point” gibi donatılar, ofis çalışanlarının bir yandan soluklanırken bir yandan da sosyalleşmesini sağlar. Ofis kompozisyonunun manzara ve gün ışığından maksimum verimde faydalanacak şekilde geliştirilmesi planlamada ve konfigürasyona önemli bir parametredir. Yapının çeperlerinde genelde atıl kalan alanlar ise, 360 derece manzaraya bakarak ayakta çalışılabilecek noktasal tasarım elemanları ile canlandırılır. Tasarlanan mobilyalarda ve kullanımlarda medya iletişim ofisinin kimliğini yansıtacak nüanslar kendisini mobilyaların detaylarında kitaplıklarla ve basılı görsellerle gösterir. 

TBY Ofisi’nin tazelenen kurumsal kimliği ve oluşturulan yeni imajı göz önünde bulundurulurken, ofisin çevre (doğa) dostu tavrı mekana da yansıtılmıştır. Bahçeli ve müstakil bir Villa’dan Plaza’ya taşınma durumunun yaratabileceği yabancılık, Plaza’da kurgulanan çeşitli ve nitelikli peyzaj elemanları ile giderilir. Geçirgen ve yarı geçirgen seperatörler yeşil elemanlar ile sağlanırken çalışanlar için doğal ve iç açıcı bir ortam yaratır. Bu yeşil dokunuşlar, zaman zaman teraryumlar ve mobilyalarda yer alan saksı detayları ile kendini gösterir. Giriş bölümünde yer alan logo duvarına yerleştirilen teraryumlar ofisin doğa ile iç içe tavrını girişten itibaren belli eder.

Doğal ve sürdürülebilir malzemelerin kullanımı ofisin tüm mahallerinde kendini gösterir. Zeminde kullanılan organik vinil malzemeden masalarda tercih edilen doğal meşe malzemeye kadar ofisin tüm elemanları sıcak bir ortam yaratır. Yapısal elemanlardan, ofiste kullanılan renklere kadar mekanın doğa dostu kimliği güçlendirilir.

Harita
Künye
Proje Yeri: Besiktaş, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Ayşe Valentin
Ana Yüklenici: Aks Mimarlık İnşaat, Ömer Aksakal
Fotoğraf: Alt Kat Architectural Photography
Proje Başlangıç Yılı: 2016
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2016
Toplam İnşaat Alanı: 320 m², 320 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Şule Ertürk Gaucher

İpek Baycan

Nergis Kahraman

Aylin İnce