Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

The One Residence

Arıkoğlu Arkitekt tarafından tasarlanan apartman Adana Seyhan'da, 2018 yılında inşa edildi.

Arıkoğlu Arkitekt, projeyi anlatıyor:

Yapı konumunun Adana’nın Seyhan Nehri kıyısında ve güney cepheli olması tasarımı yönlendirdi. Projenin yüksek arsa değerini karşılaması amacıyla, planlamada geniş oturumlu lüks daireler tercih edildi. Tüm dairelerin manzaraya panoramik bakmaları için her katta üç cepheli, iki şer daire olacak şekilde yirmi bir katlı dikey yapılaşma uygun görüldü.  

Zemin kat ve çevresinde ki geniş bahçenin tümü ortak kullanım alanları için ayrılırken konutların otoparkı bodrum kata alındı. Dairelerin güney cephesinde boydan boya balkonlar tasarlanarak manzaraya bakan geniş camlar cepheden içeriye çekilerek güneş ve yağmurdan korunmuş oldu. Balkonlarda alçak parapet üstü cam korkuluk kullanılarak manzaranın oturum seviyesinden görünmesi sağlandı.  Daire planlarında, genelde tercih etiğimiz, yatay bölgeleme şaması tekrarlandı. Gündüz yaşam alanları Güney ve manzara tarafına alırken, yatak odaları kuzeye cepheye alındı. Bu iki net bölge arasına ıslak hacimler yerleştirildi ve bu ayrımla ses yalıtımı ve mahremiyet sağlanmış oldu.

Cephe tasarımında tüm duvar yüzeyler beyaz bırakılarak kitlesel yataylığı ve kullanımı yansıtan yalınlık elde edildi. Yapının tamamıyla beyaz olmasına karşıtlık yaratmak için koyu renk alüminyum doğramalar kullanıldı. Mimarisinde her türlü dekoratif süsleme ve değişik malzeme kullanımından kaçınılarak yapıda daha sade ve kalıcı bir estetik elde etmeye çalışıldı.

Genelde diğer projelerimizde yüksek yapılaşma karşıtı, daha insani ölçüleri olan, yatay kitleli konut alternatifleri tasarlarken, bu arsanın yüksek imar yoğunluğu ve özel konumu bu tercihimizi engelledi. Bu sebeple, bir yandan yüksek yapılaşmayı kabul ederken, mimari tasarımın, çevresi içinde, daha sakin ve yalın olmasına önem verdik.

Harita
Künye
Proje Yeri: Seyhan, Adana
Proje Tipi: Apartman
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Ali Keskin, Emrah Keskin
Ana Yüklenici: Keskin İvme İnşaat
Peyzaj Mimarlığı: Çağla Vuran
İç Mekan Projesi: Ünsal Ünal
Konsept Tasarımı: Kaya Arıkoğlu
Uygulama Projesi: Keskin İvme İnşaat
Cephe Tasarımı: Şahin Arıkoğlu
Grafik Tasarım: Bilal Kocabıyık
Statik Projesi: Emrah Keskin
Mekanik Projesi: Fatih Çakallı
Elektrik Projesi: Beytem Mühendislik
Tesisat Projesi: Fatih Çakallı
Fotoğraf: Şahin Arıkoğlu
Mimari Mesleki Kontrollük: Kaya Arıkoğlu
Şantiye Yöneticisi: Ali Keskin
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 13,870 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Şahin Arıkoğlu

Kaya Arıkoğlu