Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

U4 Marine Yönetim Ofisi

Antalya Serbest Bölge’de yer alan U4 Marine şirketinin, yat iç mekan imalatlarını gerçekleştirdiği 7.500 m²’lik tesisinin içinde 1.100 m² alan ayrılarak oluşturulan idari ofisin cephe ve iç mekan tasarımı KST Mimarlık tarafından yapıldı.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Sektöründe uluslararası müşteri ağıyla hizmet veren şirketin kimliğinin doğru yansıtılması amaçlanarak sade ve minimal bir tasarımla canlı renklerin buluştuğu çağdaş ve yalın bir tarz benimsenmiştir. Işığın sadece iki cepheden alınabilmesi sebebiyle atölye tarafında bulunan birimlerin de doğal ışık alması amaçlanarak cam duvarlar kullanılmıştır.

Yapının giriş cephesinde mevcut tesisin tamamen sağır olan cephesi açılarak doğal ışıktan faydalanması ve çevresiyle ilişki kurması amaçlanmıştır. Giriş katında bulunan lobi alanı karşılama bankosu ile birlikte bekleme alanı, ön görüşmelerin yapıldığı ortak toplantı odası, atölye kısmına geçiş ve asma katta bulunan idari ofislerle bağlantıyı sağlayan merdivenden oluşmaktadır.

Asma katta merdiven bağlantısı ile ulaşılan hol ve koridorlardan yönetici odası, idari toplantı odası, design ofis, idari müdürlerin ofisleri ile birlikte mutfak ve servis mekanlarına ulaşım sağlanmaktadır. Firmanın atölye kısmının iş takibini kolaylaştırmak ve aynı zamanda denetim amacıyla design ofis kısmına sabit pencereler açılarak atölye kısmı ile de bağlantı kurulmuştur. Planda mekan yerleşiminin getirdiği köşe hatları bombeli özel üretim cam duvarlarla yumuşatılmış ve estetik görünüm kazandırırken iş kazalarına engel olması amaçlanmıştır.

Künye
Proje Yeri: Antalya, Konyaaltı
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: U4 Marine & Interiors
Ana Yüklenici: KST Mimarlık
Fotoğraf: Doğa Yusuf Dökdök
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Toplam İnşaat Alanı: 1.100 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Kemal Serkan Tokis