Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Villa Mass

Başak Akkoyunlu tarafından tasarlanan Villa Mass, İzmir Çeşme ilçesinde tek villaların bulunduğu Mamurbaba bölgesinde 1.022 m2 parsel içinde yer almakta.

Komşularından daha büyük bir parsel içinde yer alan Villa Mass’ın proje alanına içine boşluklar alarak yayılmasında sakınca görülmedi. 3 tarafı cam ile çevrili yüksek tavanlı salon da batı cephesinde sağır duvarda şömine tasarlandı.

Merdiven ise sağır batı cephesi ile birlikte iki tarafına bahçe alacak şekilde kitleden uzatıldı. Yine üst kata koridor ve yüksek girişin ışık almasını sağlayan bir teras araya girmekte. Komşuya yakın doğu cephesi minimum açıklıklarla tasarlanmışken havuza/kuzeye bakan açıklıklarda ise olabildiğince cömert davranıldı.

Salon ve merdivenin sağır dış cephelerinde kullanılan doğal taş iç mekân duvarlarında da kullanılırken üst kattaki oda kitlelerindeki kaplama yine salon tavan ve koridor duvar kaplamalarında kullanılarak iç dış arasında bütünlük yakalandı.

5 odası olan Villa Mass için mutfaktan servis ulaşımı sağlanan bir dış mutfak tasarlandı. Yemek masasını önünde barındıran bu terasın haricinde havuza doğru uzanan oturma terası tasrlandı. Üst örtüleri de farklı tasarlanan terasların günün farklı saatlerinde rahatça kullanılabilmesi sağlandı.

15 metre uzunluğundaki havuz ise dairesel bir göçük oturma alanı ile sonlandırıldı. Havuz terası havuza paralel yerleştirilmeyerek yapıda kullanılan araya boşluklar alınması dilinin devamı sert peyzaj tasarımında da kullanıldı.

Künye
Proje Yeri: İzmir, Çeşme
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Karaaslan Yapı
Mekanik Projesi: Arda Erşan
Elektrik Projesi: Mehmet Yapar
Fotoğraf: Zeren + Mehmet Yasa Photography
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2021
Arsa Alanı: 1.022 m²
Toplam İnşaat Alanı: 280 m2

Pin It
Mimar

Başak Akkoyunlu