+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

WATSONS Türkiye

Ümraniye Anel Plaza’da bulunan Watsons Türkiye ofisi, çalışan sayısının artması sonucu oldukça yoğun bir mekan haline geldiğinden, aynı binada bulunan bir başka kat alanı da ofise dahil edilerek yeniden tasarlanmış.

MuuM, projeyi anlatıyor:

2.750 m2’lik proje alanında sadece çalışma birimlerini ve personeli daha geniş bir alana dağıtan bir düzenden öte, değişen çalışma kültürüne uyum sağlayan ve firmanın kurumsal kimliğinin izlerini taşıyan yeni bir kurgu önerilmiştir.

Mekanın prestijli, manzaralı veya konforlu noktalarını yöneticilere ayıran alışılmış bir düzen yerine, yönetici ve personelinin şeffaf bir ilişki ile konumlandığı bir sistem önerilerek müdür odaları iptal edilmiştir. Bu sayede yapı çeperine yakın, doğal ışık alan alanlara açık ofisler yerleştirilmiş ve yöneticiler ekipleri ile beraber konumlandırılmıştır. Toplantı odaları ve sessiz odalar gibi kapalı ortak kullanım alanları ise mekanın doğal ışığa nispeten daha uzak olan orta kısımlarına yerleştirilmiştir. Bu düzen ile çalışanların motivasyon ve verimliliğinin artması hedeflenirken; doğaya yakın olma gereksinimi üzerinden oluştulmuş biyofilik tasarım prensiplerinden de yararlanılmış ve tasarım, mekan içerisinde kullanılan doğal elemanlar ve renklerle desteklenmiştir. Bu sayede tüm ofis çalışanlarının doğal ışığa yakın konumlanması ve yeşil duvar, gerçek bitkiler gibi diğer doğal elemanlarla doğrudan ilişkisi sağlanmıştır. Doğa ile yakın olma prensipleri uygulanırken markanın kurumsal kimliğinin bir parçası olan çok renklilik de mekana yansıtılarak canlılık kazandırılmıştır.

Çağdaş çalışma kültürüne uygun olarak tasarlanan ofisteki temel prensiplerden diğerleri de esneklik ve çeşitliliktir. Açık ve kapalı ortak çalışma alanları, toplantı alanları, yüksek masalar ve ayakta çalışma birimleri ve bireysel çalışma veya kurumsal telefon görüşmeleri için tasarlanan sessiz odalarla farklı çalışma biçimlerine yönelik yeni mekanlar elde edilmiştir. Sosyal alanların da varlığıyla çalışanların hem çay, kahve ihtiyaçlarını karşılayıp küçük molalar vereceği hem de resmi olmayan toplantıların yapılabileceği mekanlar oluşturulmuştur. Projeye yeni eklenen bir diğer fonksiyon ise, açık ofis alanının dışında konumlanan eğitim ve etkinlik alanıdır. Firmanın ofis dışındaki çalışanlarının eğitimi için kullanılması sebebiyle farklı bir girişle kurgulanan mekan, katlanır bölme panellerle sağlanan esnekliği ile birden fazla etkinliğe aynı anda imkan vermekte ve farklı kapasitedeki çeşitli etkinliklere uygun yerleşim düzenlerine olanak sağlamaktadır.

Sonuç olarak markanın kurumsal kimliğini yansıtan renklilikte, aynı zamanda çalışanların motivasyonunu ve üretkenliğini arttırmayı hedefleyen doğallık ve yalınlıkta yeni mekanlar elde edilmiş ve çağın getirdiği yeni çalışma prensiplerine uygun ofis alanları yaratılmıştır.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Ümraniye
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: WATSONS Türkiye
Proje Yöneticisi: WATSONS Türkiye
Fotoğraf: Gürkan Akay
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 2.750 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Murat Aksu

Umut İyigün