Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Wind Ankara Konutları

Çayyolu'nda bulunan Wind Ankara Konutları, AS Mimarlık tarafından tasarlandı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Wind Ankara projesi Ankara’nın son dönemde yoğunlukla tercih edilen Çayyolu bölgesinde, bölgenin merkezi olarak adlandırılabilecek Park Caddesi üzerinde yer almaktadır. Başlangıçtan itibaren, projenin ana fikri olarak sadece konumuyla değil, barındırdığı tüm öğeler ile bulunduğu alan içerisinde farklı bir proje elde etme tavrı hedeflenmiştir. Topoğrafya anlamında oldukça rahat bir bölgede konumlanması sebebiyle arazi içerisindeki tüm yapılar merkezde yer alan, yeşilin ön plandan tutulduğu, ortak kullanım alanlarını aynı ölçüde hissedebilmektedir. Bununla birlikte, motorlu araç trafiğinin arazi içerisinden bağımsız hale getirilmesi ile tüm alan nitelikli yeşil kurgusunu ve sakinliğini koruyacak şekilde, yaya kullanımına bırakılmıştır. Araçlar ise yer altında, mümkün olan en rahat hareket şekli ile konumlandırılmıştır.

Yapılaşmanın net şekilde tarif edildiği bir planlamaya sahip alana bir adet 19 katlı konut bloğu ile 14 adet, birbirine eş müstakil konut yapısı yerleştirilmiştir. Kule, yerleşimi ve açısı itibari ile güneye bakan ve yılın tüm aylarında ışık alan, aynı zamanda villa grubu ile ortak yeşil alana gölge yaratmayacak şekilde konumlandırılmıştır.  Nadiren uygulanan bir konut üretim biçimi olarak her katta tek daire bulunacak şekilde planlanan yapısı ile bölge içerisinde de eşi bulunmayan bir tipoloji elde etmek hedeflenmiştir. Böylelikle her bir daire dört cephesi ile arazinin panoramik manzarasına hakim hale getirilmiştir.

Toplam 365 m² büyüklüğünde 5+2 daireler nitelik anlamında da kullanıcıların konforunu sağlayacak her türlü unsur, mimari ve iç mimari anlamda projeye entegre edilmiştir. Tek katlı daireler, geniş yönden ortak alana hakim manzaraya açılan bir adet salonu, kendi içerisinde ayrı bir yaşam alanı barındıran mutfağı, tümü özel banyoya sahip 1 adet ebeveyn, 3 adet çocuk yatak odasını, 1 adet oturma odasını, alternatif ve ferah bir yaşam alanı sunan ve mutfak alanı ile entegre çözülmüş kış bahçesi alanını ve servis alanlarını kapsamaktadır. Kulenin son katında yer alan 6,5+2 dubleks konut ise hem manzarası hem geniş ve ferah iç planları ile fark yaratmaktadır.

Müstakil konutlar ise ortak alana bakan cepheleri ile her konutun kendisine ait olan sakin bahçeleri arasında tamamen geçirgen ve derinlikli şekilde planlanmıştır. Hacim, ışık, derinlik gibi kavramları yorumlayan ve tüm mekanların ihtiyaca yönelik olarak, ayrı ayrı düşünülerek düzenlendiği bir yapıya sahiptir. Her biri toplam 760 m² büyüklüğündeki 6+2 villaların bodrum katında yer alan dinlenme alanları, zemin katında bulunan geçirgen ve derinlikli yaşam alanları ve tüm araziye hakim, özel teraslı ebeveyn süiti dikkat çekici niteliktedir.

Harita
Künye
Proje Yeri: Çankaya, Ankara
Proje Tipi Grubu: Konut Sitesi / Grubu, Konut
İşveren: Voga-Taha İnşaat
Ana Yüklenici: Voga-Taha İnşaat
Peyzaj Mimarlığı: Çevre Peyzaj
Proje Yöneticisi: Sevdil Aydoğan, Nazlı Duman
Cephe Tasarımı: AS Architects, Minatek
Aydınlatma Projesi: Bahar Aydınlatma
Statik Projesi: MN Mühendislik, Metin Başaran
Mekanik Projesi: OTM Mühendislik, Onur Tuğa
Elektrik Projesi: Özay Mühendislik, Kemal Aykaç
Tesisat Projesi: OTM Mühendislik, Onur Tuğa
Şantiye Yöneticisi: Tuna Dokuzoğlu
Proje Başlangıç Yılı: 2016
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Arsa Alanı: 16,626m²
Toplam İnşaat Alanı: 25,000 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Ayşin Sevgi Karakurt