Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Zekeriyaköy Ev

Konum olarak İstanbul Sarıyer’de bulunan müstakil yaşam alanı escapefromsofa tarafından 2019 yılında tasarlandı.

Projede, ev sahiplerinin birlikte vakit geçirmelerine fırsat veren ortak alanlar bahçe katında yer alırken yatak odası, çalışma odası ve oyun odası gibi daha özel alanlar üst katlarda kurgulandı.

Geniş açıklıklar sayesinde iç ve dış mekan sınırlarının ortadan kalktığı bahçe katındaki salon, ev sahiplerinin sergileme alanı olarak kullanacağı bölümle bir arada tasarlandı. Kullanıcıların birlikte vakit geçirmesine fırsat veren fonksiyonların yer aldığı bu katta, terasa açılan mutfak kış bahçesiyle desteklendi. Personel odası da, yine ortak kullanımın yoğun olduğu bahçe katında düşünüldü.

Mahremiyet faktörünün göz önünde bulundurularak ilgili fonksiyonların kat kat ayrıldığı projede, çocuk odaları, misafir odası ve oyun odası üst katta yer aldı. Çamaşır odası gibi konut içi hizmet birimlerinin bulunduğu bu katta, banyolar çocuk ve misafir odaları için ayrı ayrı planlandı. Ebeveyn kullanımının hakim olduğu çatı katında ise yatak odası ve banyonun yanı sıra çatı terasına açılan çalışma odası birlikte düşünüldü.

Renk paleti olarak gri tonlarının sıklıkla tercih edildiği yaşam alanında, canlı tonlar tamamlayıcı olarak kullanıldı. Projede, ağırlıklı olarak escapefromsofa tarafından tasarlanan mobilyalara yer verildi. Salon ve mutfakta yer alan escapefromsofa imzalı depolama ve sergileme üniteleri, oturma elemanları ve sehpalara, Fendi ve Minotti marka mobilyalar ile Tomas Atelier imzalı aydınlatmalar eşlik etti.

Künye
Proje Yeri: Sarıyer, İstanbul
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
Ana Yüklenici: Escapefromsofa
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 500 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Mahmut Kefeli

İrem Başer

Kerem Erçin