Mimarlık Ofisi

Pin It

Abdurrahman Çekim

1978 yılında Iğdır’da dünyaya geldi. 2003 yılında YTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu.

Lisans eğitiminin ikinci yılından itibaren Emre Arolat ile çalışmaya başladı. 2006 yılına kadar Emre Arolat Mimarlık’ta çeşitli ölçekli projelerin tasarım ve uygulamalarında çalıştı. Hemen ardından 2006 – 2009
yılları arasında DB Mimarlık bünyesine katıldı. 2009 yılından bu yana Sevilay Uğur Çekim ile birlikte kurdukları Baraka Mimarlık’ta çalışmalarını sürdürüyor. Edirne Belediyesi Selimiye Camii Çevresi Kentsel Proje Yarışması’nda ve Kadirli Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Ulusal Yarışması’nda Mansiyon Ödülleri kazandı. Ayrıca Maksimum Evler Satış Ofisi projesiyle Yapı Dalı'nda Ulusal Mimarlık Ödülleri’ne aday oldu.

Emre Arolat bünyesinde tasarladığı en önemli yapılar Eyüp Belediyesi Nikah Salonu ve Maksimum Evler Satış ofisidir. DB Mimarlık bünyesinde ise Bünyamin Derman ile Dumankaya Minimal Konutları, MFI ve AVM Partners Adana Shopping Mall ve İstanbloom projelerinin tasarımlarını gerçekleştirdi.

Baraka Mimarlık 5 yıllık kısacık geçmişinde çok sayıda projeye imza attı. Ayrıca 2010 Arredamento Mimarlık Dergisi Genç Mimar Profilinde yer aldı. Çekim, 2013 yılında MSGSÜ’de Algı ve Yanılgı Atölye Çalışması’nın atölye yürütücülüğünü yaptı. 2011’de ise İsviçre’nin Luzern şehrinde düzenlenen 1950 sonrası Arsa ve Konut Üretimi seminerine konuşmacı olarak katıldı. 2014 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde "Mimarlık Pratiği ve Üretim Süreçleri" üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.