Architectural Offices

Pin It

Burak Pekoğlu

Burak Pekoğlu, liseyi Robert Kolej’de okudu. Mimarlık lisans eğitimini 2008 yılında uluslararası öğrenci başarı bursuyla kabul aldığı Buffalo, New York'daki New York Eyalet Üniversitesi'nde tamamladı.

Yüksek lisans derecesini, 2011'de Harvard Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden (Graduate School of Design) aldı.

Pekoğlu'nun mimari tasarımcı olarak çalıştığı uluslararası ofisler arasında Skidmore, Owings & Merrill'in (SOM) New York, Schimidt Hammer Lessen'in (SHML) Aarhus, Danimarka ve Pelli Clarke Pelli Architects'in (PCPA) New Haven ofisleri bulunmaktadır. Bilgi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nin mimarlık bölümlerinde mimari proje dersleri vermiş; New York Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Koç Üniversitelerinde düzenlenen çeşitli seminerlerde de konuşmacı olarak yer almıştır.

Burak Pekoğlu'nun 2012 yılında kurucusu olduğu mimarlık ofisi BINAA (Building Innovation Arts Architecture) sıradışı ve yenilikçi projeleri hayata geçirmektedir ve Pekoglu’nun uluslararası deneyimini Türkiye’deki çalışmalarına aktarabilmesine imkan vermektedir. BINAA’nın Sakarya, Hendek'teki S2OSB (Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi) yönetim ofisi ve konferans salonu projesi Architizer A+Awards’da, mimari+metal kategorisinde 2017’de uluslarası jüri tarafından birincilik ödülünü kazanmıştır. Aynı proje içerisinde KASSO mühendislik ile AR-GE olarak geliştirdiği “C-Fold” panellerden oluşan özel üretim metal kabuk ulusal ölçekte; Çatı ve Cephe Bileşeni Malzemeleri Ödülleri 2016’da Yılın Cephe Sistem Bileşeni ödülünü almıştır. BINAA’nın tamamlanan ve devam etmekte olan projelerinden bazıları S2OSB, Argül Weave, Interia-Nobis, Sanmar Headquartes, Serdivan Houses, Sakarya Şehir Kütüphanesi ve Mardin Şehir Kütüphanesi olarak sıralanabilir.

BINAA uluslararası ağını Türkiye'deki keşfedilmeye açık potansiyellerle birleştirmeyi, İstanbul’daki tasarım ve araştırma odaklı stüdyosunda yetenekli tasarımcıları biraraya getirerek farklı bakış açılarından beslenmeyi, yerel ve uluslarası olarak geliştirmeyi hedeflemektedir.